Foto’s klaarmaken voor social media doe je met Landscape

Door: evi-maquoi | 23 juni 2019 07:56

How To

Heb je een profiel op één of meerdere sociale netwerken en werk je graag met mooie plaatjes? Dan is de gratis tool Landscape van Sprout Social superhandig. Hiermee kun je op elk netwerk gemakkelijk met afbeeldingen in de juiste formaten werken. Van Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn tot Pinterest en YouTube.

Webapplicatie openen

Landscape is een gratis webapplicatie van Sprout Social. Om de tool te gebruiken, is geen account vereist. Vervolgens sleep je een afbeelding naar het venster Drop your images here or upload. Anders dan die titel doet vermoeden, kun je maar één beeld per keer uploaden.

Netwerk kiezen

Zodra je beeld geüpload is, kies je op welk sociaal netwerk je het plaatje wilt gaan gebruiken. Landscape biedt voor de zeven grootste sociale netwerken verschillende formaten aan. Je kunt gelijk meerdere netwerken selecteren. Kies je bijvoorbeeld voor Facebook, dan moet je in de volgende stap (Next) nog even aangeven voor welk onderdeel je de afbeelding wilt gaan gebruiken: Profile Picture, Cover Photo, Linked Image of In-Stream Square. Ook hier kun je er meerdere selecteren. Bevestig je keuze met Next. Nu krijg je per foto de mogelijkheid om je afbeelding netjes in het kader te plaatsen (met de schuifbalk onder de foto zoom je in). Druk tussendoor telkens op Next. Zodra je helemaal tevreden bent met het resultaat klik je op de groene Download-knop.

Kies waarvoor je het beeld wilt gaan gebruiken, en even later kun je een zipje downloaden met jouw afbeelding in het gewenste formaat.

Eigen formaat

Als je een foto geüpload hebt, kun je ook kiezen voor Custom om een eigen formaat in te voeren. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn voor plaatjes op je eigen website. Ga verder met Next en geef bij Height (hoogte) en Width (breedte) het gewenst aantal pixels in. Ga verder met Next en zoom in de volgende stap eventueel nog wat in. Voltooi met Download.

Vind je Landscape niet zo heel erg fijn werken? Pablo is een prima alternatief.

Je eigen afmetingen instellen? Kan eveneens!

0 Reactie(s) op: Foto’s klaarmaken voor social media doe je met Landscape

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.