Foto's vergroten doe je snel met Upscale.media

Door: dirk-schoofs | 01 juli 2022 11:15

Review

Het opschalen van beeldresolutie herkennen we uit misdaadfilms waar een rechercheur een computertechneut de opdracht geeft om een wazig camerabeeld te reconstrueren tot een duidelijke foto. Ook met de online tool Upscale.media kun je foto's vergroten.

Upscale.media

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Web, Android
Website www.upscale.media
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Eenvoud
  • Tool om de afbeelding te verbeteren
  • Minpunten
  • Bij 4x vergroten duurt het soms lang voor het beeld klaar is
  • Limiet van 1500 x 1500 pixels

De technologie van dit bedrijf uit India kun je aanspreken via het web of via een Android-app. De website gebruikt een AI-upscaling superresolutiefilter die de belangrijke details herkent en vervolgens vervaagde zones kan herstellen. Het beste resultaat krijg je met beelden die niet eerder werden vergroot.

Uploaden of plakken

Upscale.media verwerkt de png-, jpg- en WebP-bestandsindeling. Het enige wat je hoeft te doen, is de afbeeldingen uploaden of plakken met Ctrl+V. De website transformeert het bestand automatisch. Het is ook mogelijk om de url van een webafbeelding in het invoervak te plakken.

Er is wel een resolutielimiet; je mag geen afbeeldingen uploaden die groter zijn dan 1500 × 1500 pixels. Upscale.media zal de plaatjes twee- tot viermaal vergroten zonder dat ze er gepixeld uitzien. Alles gebeurt met behulp van AI, je hoeft dus niets zelf te doen. Eenvoudiger kan een tool niet worden.

Het bronbestand mag maximaal 1500 × 1500 pixels zijn.

Vergelijken

Voor je de verwerkte bestanden downloadt, kun je de kwaliteit van de getransformeerde afbeeldingen op de website vergelijken met de oorspronkelijke bestanden en met het resultaat van de klassieke vergrotingstechniek.

Om goed te vergelijken, gebruik je het ingebouwde vergrootglas. Foto’s hebben voor een scherpe afdrukweergave immers meer pixels nodig dan voor de weergave op het computerscherm. De gedownloade afbeelding is altijd een jpg-bestand.

Beeldverbetering

Door de ingreep wordt de kwaliteit van de vergrote afbeelding niet aangetast. Ze verbetert zelfs als je de schakelaar Enhance Media aanzet. Wanneer je een jpg-afbeelding met gewone beeldbewerkingssoftware vergroot, brengt dit soms pixelvorming en degradatie mee. 

Dit herken je aan de zogenaamde artefacten; de verstoringen aan de randen van egale zones. Upscale.media herkent die artefacten en zal de randen van de details gladstrijken om het resultaat dichter bij de oorspronkelijke afbeelding te brengen.

Conclusie

Upscale.media is een interessante tool omdat je met een paar klikken een afbeelding opschaalt en verbetert. Het resultaat kun je altijd beoordelen voordat je het bestand downloadt. Bovendien is de app gratis.

Met het ingebouwde vergrootglas kun je het resultaat beoordelen voor je het downloadt.

0 Reactie(s) op: Foto's vergroten doe je snel met Upscale.media

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.