Foto’s zonder metadata met Photo Anonymizer

Door: redactie-computertotaal | 27 juli 2021 09:04

How To

Wanneer je een foto wilt doorsturen of op internet post, dan kleven daar vaak nog allerlei metadata aan, van het cameramodel tot de exacte fotolocatie. Deze metadata krijg je weg met Photo Anonymizer.

Stap 1

Om te weten of er metadata aan een foto zijn gekoppeld, kun je in eerste instantie de Eigenschappen opvragen in de verkenner en op het tabblad Details kijken. Nog meer metadata krijg je te zien met een gratis tool als XnViewMP, in het Info-paneel.

Stap 2

Je downloadt het gratis Photo Anonymizer hier. Bij de eerste opstart kun je je gratis registreren voor een volledige licentie. Je klikt daarna op Configure program settings, om te vermijden dat je originele foto’s worden overschreven.

Stap 3

Er zijn drie knoppen in het hoofdvenster waarmee je telkens andersoortige metadata verwijdert: Remove metadata (zoals tijdsstempels en camera-informatie), GPS information (geolocatie) en Alternate Data Streams (extra informatie, zoals ‘gedownload van internet’). Kies je een van de laatste, dan hoef je alleen maar de foto’s te selecteren en op Anonymize files te drukken.

Stap 4

Kies je Remove metadata dan moet je na de fotoselectie nog aangeven welke informatie je precies wilt verwijderen. De keuze is ingedeeld volgens metadata-type: exif, dicom, iptc en/of xmp. Onder meer via www.tiny.cc/photometa zie je meer over de metadata-types. Voor dicom kun je terecht op www.wikiwand.com/nl/dicom.

0 Reactie(s) op: Foto’s zonder metadata met Photo Anonymizer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.