Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Fotosizer Standard Edition - Foto's op maat

Door: Ignace de Groot | 25 november 2014 08:00

Apps & Software

Wil je een reeks foto's dezelfde afmetingen geven of alle foto's kleiner maken om minder schijfruimte of bandbreedte te verbruiken? Dat laat je beter over aan Fotosizer, die batchverwerking ondersteunt. Met Fotosizer kun je ook je foto's in batch roteren, spiegelen en van effecten voorzien.

Score
60
  • Pluspunten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Schaalmogelijkheden
  • Vrij snel
  • Minpunten
  • Beperkte effecten
  • Weinig personalisatie

None

Fotosizer Standard Edition

Taal:

Nederlands

OS:

Windows XP

Windows Vista

Windows 7

Windows 8

Website:

www.fotosizer.com

Op de site van de makers kun je naast een gratis Standard Edition ook nog terecht voor een betaalde Professional-versie (15,95 dollar) waarmee je onder meer een watermerk plaatst, hoeken afrondt, en kleuroptimalisaties uitvoert. We beperken onze bespreking tot de gratis variant, die ook al veel functies bevat.

Interface

De interface van de tool bestaat uit een venster met twee grote panelen. Links het paneel waarin je foto's terechtkomen, rechts een paneel met de verschillende bewerkingsmogelijkheden. Foto's toevoegen kan op de 'klassieke' manier (door die zelf in een verkennervenster aan te duiden) of simpelweg door die naar het Fotosizer-paneel te verslepen. Dubbele foto's verwijderen je automatisch op deze manier.

De focus van de tool ligt duidelijk op het 'herschalen' van foto's.

Schalen

Heb je eenmaal een selectie foto's klaarstaan, dan geef je aan welke bewerkingen je op die selectie wilt laten uitvoeren. Uit de naam van de tool kun je al afleiden dat het wijzigen van de afmetingen centraal staat. Je kunt hier alvast aangeven wat de hoogte en breedte moeten worden (uitgedrukt in pixels, als een percentage of in absolute waarden), waarbij je onder meer kunt aangeven of de verhoudingen bewaard moeten blijven en of Fotosizer foto's alleen mag verkleinen en dus niet groter mag maken. Stip je de optie Standaardmaten aan, dan kun je uit een hele reeks vooraf gedefinieerde afmetingen kiezen, zoals 800x600, iPhone, HDTV enzovoort.

Automatische conversie behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Andere bewerkingen

Fotosizer voorziet nog in een paar andere batchbewerkingen. Zo kun je foto's ook roteren (in stappen van 90 graden) en/of spiegelen, zowel verticaal als horizontaal. Het programma biedt je verder nog een drietal populaire effecten aan, namelijk Grijstinten, Negatief en Sepia. Die zijn behoorlijk basaal, je kunt hiervoor verder niets zelf instellen. Tot slotte kun je nog de beoogde kwaliteit percentagegewijs instellen, de beoogde DPI instellen (voor het afdrukken) en aangeven of je de exif-informatie wilt behouden. Handig is nog dat Fotosizer desgewenst in automatische conversie voorziet, met als mogelijke bestandsformaten bmp, jpeg, gif, png en tiff. Ook hier heb je als gebruiker verder nagenoeg niets in te brengen.

0 Reacties op: Fotosizer Standard Edition - Foto's op maat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.