Zo doe je dat: Fototags op Twitter uitschakelen

Door: | 27 maart 2014 13:03

Apps & Software

Het is op Twitter mogelijk voor gebruikers om tien andere twitteraars te koppelen aan foto's. Deze feature staat standaard ingeschakeld op je account. Wil je niet dat vrienden je taggen in afbeeldingen? Zo zet je de functie uit.

1. Instellingenpagina

Start je internetbrowser op en ga naar Twitter. Log nu in op je account. Rechtsboven zie je een tandwiel-icoontje staan tussen de envelop en het tweet-icoon. Druk hierop en klik op instellingen. Je wordt nu doorverwezen naar de pagina waarop je alle instellingen van je Twitter-account kunt aanpassen.

Bij instellingen kun je alles van je account aanpassen.

2. Beveilig je account

Focus je aandacht op de linker menubalk die onder de naam van je Twitter-account verschijnt. De tweede van boven in dat menu is Beveiliging en Privacy. Klik deze aan. Aan de rechterkant van de menubalk zie je nu nieuwe aanpassingsmogelijkheden. Kijk onder het kopje Privacy. Je moet hier de eerste optie hebben.

Je kunt er hier voor kiezen om taggen toe te staan, alleen diegenen die je volgt je te laten taggen of je kunt niemand toestemming geven dit te doen. Vink het bolletje naast Do not allow anyone to tag me in photos aan.

Geen tags meer in gênante foto's.

3. Sla gegevens op

Het laatste wat je moet doen is naar beneden scrollen op de pagina. Onderin kom je een grote blauwe balk tegen met de tekst Wijzigingen opslaan. Klik hierop en er wordt gevraagd het wachtwoord van je account nogmaals in te vullen. Doe dit en je krijgt in een kleine balk bovenin het scherm te zien dat je instellingen zijn opgeslagen.

Niemand zal jou vanaf nu kunnen taggen in afbeeldingen. Als je de instellingen weer wilt veranderen, volg dan dit simpele stappenplan en vink een ander bolletje aan.

Vergeet niet je aanpassingen op te slaan.