Fotovoorstel doen op Facebook

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 16 februari 2011 14:15

Apps & Software

Heeft één van uw Facebook-contacten nog geen profielfoto? U kunt ze helpen door zelf een foto voor te dragen als u de persoon in kwestie op een foto hebt staan.

Facebooks fotofunctionaliteit is voor sommigen wat verwarrend. Vooral omdat anderen foto’s aan iemands profiel kunnen koppelen door de persoon in kwestie te ‘taggen’.

Maar in plaats van iemand uit te leggen hoe hij of zij zelf een profielfoto plaatst, gebruikt u de automatische voorstelfunctie. De makkelijkste manier om dit te doen, is binnen Facebook te zoeken op de naam van de persoon aan wie u een profielfoto wilt voorstellen en vervolgens op dit profiel te klikken. Linksboven ziet u dan de optie Een profielfoto voorstellen. Klik hierop.

Bij profielen zonder profielfoto kunt u zelf een voorstel doen voor een foto.

Er verschijnt nu een venster met twee tabbladen. Wilt u een foto van de persoon in kwestie uploaden vanaf uw harde schijf, dan klikt u op Foto uploaden. Hebt u de persoon in kwestie eerder al getagd op foto’s die op Facebook staan of weet u dat hij of zij getagd is door een ander, dan kunt u ook kiezen voor het tabblad Selecteer een getagde foto. Met het pijltje onder Of kies een andere foto kunt u door de aanwezige foto’s bladeren en door het selectiekader op de foto te verslepen kunt u aangeven welk gedeelte van de foto u precies wilt ‘uitknippen’ als profielfoto. Bent u tevreden met de foto en de selectie, klik dan op Voorstellen. Uiteraard verschijnt de foto niet automatisch als profielfoto op het Facebook-profiel van de persoon in kwestie, hij of zij moet het voorstel eerst goedkeuren.

U kunt zelf een foto uploaden, of een reeds getagde foto kiezen.

0 Reactie(s) op: Fotovoorstel doen op Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.