Foxit Reader - Een lichtgewicht pdf-lezer

Door: Robbert Brus | 10 april 2013 16:50

Apps & Software

Wie een iets gedateerde pc gebruikt, zal moeite hebben bij het openen van een pdf-bestand in Adobe Reader. De software is log en moet enige tijd laden voordat de pdf getoond kan worden. Bovendien komen beveiligingsproblemen in de reader van Adobe meer dan regelmatig voor. Gelukkig worden er ook pdf-programma’s gemaakt die wel snel opstarten. Foxit Reader is er daar één van en de software is gratis te gebruiken.

Foxit Reader is een lichtgewicht programma dat binnen enkele seconden een pdf op het scherm tovert. Het programma doet een beetje denken aan Adobe Reader, maar het start veel sneller op. De interface gebruikt een werkbalk met standaardknoppen waarmee een pdf kan worden bediend en diverse menu’s waarin geavanceerde opties te vinden zijn.

Foxit biedt naast de standaardmogelijkheden ook leuke extra’s zoals een volledig-schermmodus en de mogelijkheid bijlagen toe te voegen, notities te maken en tekeningen toe te voegen aan de pdf. Je slaat het bestand vervolgens op, of je kan het direct via Foxit Reader e-mailen of delen via Facebook en Twitter.

Andere handige mogelijkheden zijn de browser-plug-in waarmee je binnen je browser een pdf kan lezen, de Outlook Plug-in waarmee hetzelfde trucje ook binnen Outlook werkt, fit visible waarmee een pdf het venster volledige vult en de tabbladen. Open je meerdere pdf bestanden dan wordt er niet telkens een nieuw venster geopend, maar krijg je een nieuw tabblad erbij. Zo kan je gemakkelijk binnen het programma blijven werken.

Foxit is snel, klein en een handige pdf-lezer.

Installatie werkbalk

Tijdens de installatie is het wel even oppassen geblazen. Als je niet oplet wordt er een vervelende werkbalk geïnstalleerd. Schakel zodra om de installatie gevraagd wordt de selectievakjes uit, zodat de Ask-werkbalk niet op jouw pc wordt geïnstalleerd. Jammer dat programmamakers dit doen, want het zorgt voor een berg kritiek en ellende. Overigens is Foxit niet de enige die dit soort ongewenste software meeïnstalleert, zelfs bij Adobe Reader wordt McAfee Security Scan Plus geïnstalleerd als je niet oppast.

Conclusie

Foxit Reader is een perfect alternatief voor Adobe Reader. Zeker als je een iets oudere pc gebruikt, zal er merkbaar verschil in de laadtijd van een pdf zitten. De extra’s maken het programma af, waardoor het voor velen een beter programma is dan Adobe Reader.

Foxit Reader 5.4.4

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7/8

Pluspunten

Start snel een pdf op

Klein programma

Leuke extra opties

Minpunten

Ask-werkbalk

SCORE 8/10

1 Reactie(s) op: Foxit Reader - Een lichtgewicht pdf-lezer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 9 november 2015 15:34 Anoniem
    Is 130 MB licht?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.