Freecorder 5.01

Door: Maikel Dijkhuizen | 26 oktober 2011 16:17

Apps & Software

Wanneer u nummers van online streamingsdiensten als Spotify en Grooveshark lokaal wilt bewaren, kunt u een beroep op Freecorder doen. Hiermee neemt u gemakkelijk muziek op van internet. Daarnaast ript de freeware ook probleemloos filmpjes van YouTube en converteert het bestanden naar een ander formaat.

Freecorder nestelt zich als werkbalk binnen Internet Explorer en Firefox. Tijdens de installatie kiest u uw browservoorkeur. Omdat het een programma is wat zich in uw browser nestelt, kan het zijn dat uw virusscanner het aanmerkt als ongewenst. Wilt u een filmpje van YouTube downloaden, dan gebruikt u daar de YouTube-knop voor. Als de video in meerdere formaten beschikbaar is, kunt u zelf het gewenste bestandstype kiezen. Een leuke extra is Video History Tool. Het programma onthoudt precies welke filmpjes u hebt bekeken, waarna u ze later nog gemakkelijk kunt downloaden.

Audio opnemen

De werking van de audio-opneemfunctie is eenvoudig. Alle deuntjes die uw geluidskaart passeren, legt de freeware vast in een audiobestand. U opent Grooveshark of Spotify en creëert een afspeellijst met uw favoriete liedjes. Vervolgens klikt u op Record Audio Tool om de nummers op te slaan. Freecorder maakt van alle liedjes afzonderlijke bestanden. U geeft bij Settings aan op welke schijflocatie u opgenomen audio wilt bewaren. De bestandsnaam bestaat uit een getallenreeks, dus het is slim om die handmatig nog even te wijzigen. Verder selecteert u de gewenste bitrate, al bent u hierbij natuurlijk wel afhankelijk van de geluidskwaliteit die online streamingsdiensten bieden. Ten slotte is er converteergereedschap aanwezig voor het omzetten van bestanden naar een ander formaat.

Gebruik Freecorder om uw muziekcollectie uit te breiden.

Freecorder 5.01

Freeware

Taal Engels

Download 11,2 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Internet Explorer of Firefox

Maker Applian Technologies Inc.

Oordeel 8/10

Pluspunten

Webvideo's downloaden

Muziek opnemen

Maakt van afspeellijst losse bestanden

Minpunten

Nadrukkelijk aanwezig in browser

Onlogische bestandsnamen

Veiligheid

Let op: 2 van 38 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar twee zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

1 Reactie(s) op: Freecorder 5.01

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 augustus 2015 13:26 Anoniem
    ik wil freecorder 5 graag kopen maar waar kan ik t kopen zonder t via internet binnen te halen,ik wil t kopen in de winkel
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.