Freemake Music Box 0.9.7

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 28 november 2012 14:00

Apps & Software

We komen regelmatig programma’s tegen die gratis muziek of video’s beloven, maar doorgaans zijn die programma’s een beetje dubieus en van onbekende makers. Freemake Music Box belooft ook gratis muziek, maar is wél van een bekende ontwikkelaar, namelijk van Freemake. Freemake is bekend van Video Downloader, Audio Converter enzovoort. Wat kunnen we van dit programma verwachten?

Eigenlijk precies wat het belooft. Dan denk je wellicht dat het gaat om alternatieve muziek, maar wie voor de grap eens Britney Spears of Robbie Williams intikt krijgt daadwerkelijk muziek van de genoemde artiesten te zien.

De muziek wordt overigens niet gedownload. Je kunt het niet opslaan of synchroniseren met een telefoon. Je kunt de muziek alleen afspelen vanuit het programma. Op de site van de makers staat wel dat er gewerkt wordt aan een versie voor de iPad en Android-tablets, waarmee afspeellijsten gesynchroniseerd kunnen worden.

Muziek die je hebt gevonden kan je eenvoudig indelen in afspeellijsten, waarbij je uiteraard wel altijd een internetverbinding nodig hebt. De interface van het programma werkt redelijk eenvoudig, maar wil nog weleens haperen bij het laden van een nummer, en dat is irritant als u een afspeellijst beluistert. De interface is daarbij ook iets te eenvoudig en te grof om ook maar in de verste verte te kunnen concurreren met iets als Spotify. Daarentegen hebt u (vooralsnog) niets te maken met abonnementen.

Legaal

Music Box streamt de muziek uit andere bronnen. De ontwikkelaar garandeert dat ze louter linkt naar legale muziekbronnen (hetgeen ook bevestigd wordt door externe sites), maar lijkt niet te willen concurreren met een dienst als Spotify. Overigens kan Music Box momenteel ook helemaal niet concurreren met Spotify, omdat er alleen gelinkt wordt naar legale muziek. Hierbij gaat het uiteraard niet om het laatste album van Britney Spears, maar minstens drie albums terug.

Hele recente muziek zult u hier dus niet vinden. Toch is Freemake Music Box een prettig programma met de vertrouwde interface die we kennen uit andere Freemake-programma’s. En gratis muziek slaan we natuurlijk nooit af, zelfs niet als het oud is.

Via de zoekfunctie is eenvoudig online muziek te vinden, wat je kunt indelen in afspeellijsten.

Freemake Music Box 0.9.7

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7

Oordeel 3,5/5

Pluspunten

Daadwerkelijk gratis muziek

Prettige interface

Snel en eenvoudig zoeken

Minpunten

Muziek laden wil nog wel eens haperen

Muziek is enigszins gedateerd

Altijd internet nodig

Veiligheid

Let op: 1 van 44 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Freemake Music Box 0.9.7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.