Freemake Video Converter 2.0.1.2

Door: Martin Gijzemijter Martin | 04 februari 2011 14:02

Apps & Software

Er zijn ontzettend veel (gratis) videoconverters op de markt, en de meeste van hen hebben vrijwel identieke functies. Was video converteren een paar jaar geleden nog complex en tijdrovend, tegenwoordig ondersteunen dit soort programma’s vrijwel alle populaire bestandstypes en converteert u in een handomdraai van avi naar het gewenste formaat. De makers van Freemake Video Converter denken daar nog iets aan toe te kunnen voegen.

Het eerste dat opvalt wanneer u het programma start, is de bovenmatig fraaie interface. Het ziet er allemaal zeer aantrekkelijk uit, maar belangrijker nog, zeer eenvoudig. Met de bovenste knoppen bepaalt u welke bestanden u invoert, terwijl de knoppen onderin bepalen waarnaar u wilt converteren. De keuze is eveneens uitgebreid: u kunt niet alleen video- en audiobestanden en bijvoorbeeld dvd’s toevoegen, maar het is ook mogelijk om een url in te geven van een dergelijk bestand of om foto’s toe te voegen. Met name dat laatste is interessant, want u kunt daarmee heel eenvoudig diavoorstellingen maken en die bijvoorbeeld direct uploaden naar YouTube, fantastisch. U kunt die diavoorstellingen ook bewerken en er muziek onderzetten, etc., maar dit wordt door de eenvoudige interface niet uitgelegd noch aangekondigd. Dat is jammer, want zo ziet u deze functie eenvoudig over het hoofd.

De interface van het programma ziet er fraai uit en werkt heerlijk logisch.

Functies in eenvoud

Het aantal opties mag op het eerste gezicht beperkt lijken, in werkelijkheid is dit gewoon een kwestie van een slim ontwerp van de interface. U kunt exporteren naar (bijvoorbeeld) avi, mkv, Apple, Android, YouTube, Sony, Flash en nog veel meer. Apple is natuurlijk geen formaat, maar klikt u op deze knop, dan kunt u kiezen voor welk apparaat van Apple u de video wilt optimaliseren (waarin dan ook weer een knop verscholen zit voor nog meer handmatig in te stellen opties). Het ziet er allemaal zeer fraai uit en de opties zitten op een logische plek, waardoor een video converteren haast zo eenvoudig aanvoelt als een lichtknopje aandoen. Zo is er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om videobestanden met elkaar te combineren, simpelweg door het aan te vinken. Het converteren zelf gaat lekker snel en met de kwaliteit die u daarvan mag verwachten. Door uw accountinformatie van YouTube en Facebook standaard in te vullen is het programma tegelijkertijd prima te gebruiken als video-uploader. Perfecte programma’s bestaan niet, maar Freemake Video Converter klopt, dat voelt u aan alles. Een absolute aanrader.

U kunt snel en eenvoudig kiezen waarnaar u wilt converteren, zonder de mogelijkheid te verliezen zelf opties in te stellen.

Freemake Video Converter 2.0.1.2

Freeware

Taal Engels

Download 13,6 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 39,7 MB harde-schijfruimte, .NET Framework 4

Maker Ellora Assets Corporation

Oordeel 9/10

Pluspunten

Zeer fraai ogende interface

Veel invoer- en uitvoeropties

Video’s samenvoegen met één muisklik

Minpunten

Goede stap voor stap uitleg ontbreekt

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.