FreeRapid Downloader 0.86

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 30 december 2011 09:27

Apps & Software

FreeRapid Downloader claimt u te helpen met het downloaden van sites als RapidShare of FilesTube. Dit zijn fileservers die gebruikers in staat stellen om grote bestanden te uploaden en vervolgens te distribueren via een link. Er gaan echter nogal wat muisklikken aan vooraf voordat u daadwerkelijk iets download. FreeRapid Downloader wil juist dat vergemakkelijken.

Het idee is: u surft naar een site met daarop het bestand dat u wilt downloaden, kopieert de URL naar het klembord, waarbij het programma automatisch de link detecteert en deze in de wachtrij plaatst. Dat is op zich een goed idee, maar het betekent wel dat u alsnog naar al deze sites moet surfen om die link aan te klikken.

Op zich werkt het allemaal prima, de downloadlink wordt opgepikt uit het klembord.

FreeRapid Downloader geeft aan dat er 'verschillende fileservers' worden ondersteund, maar vertelt vervolgens niet welke. Dat is heel storend, omdat er nogal wat dode links aanwezig zijn op dit soort servers en de foutmelding die u vrijwel altijd krijgt bij een mislukte download, is dat het bestand niet bestaat. Dus ook wanneer u downloadt van een server die niet wordt ondersteund, terwijl bij een download via de browser wel slaagde via die server. Omdat u op die manier eigenlijk nog vaker 'misgrijpt' dan wanneer u gewoon via de browser werkt, vragen wij ons af in welk opzicht FreeRapid Downloader nu echt zoveel sneller is.

Jammer echter dat het percentage fouten buitensporig hoog is en de foutmelding steeds hetzelfde!

Laten we duidelijk zijn: het concept achter FreeRapid Download is goed en er is ook zeker behoefte aan dit programma. Maar waarom kunnen we niet gewoon zoeken vanuit het programma? Dat is technisch best te realiseren, bovendien kan de zoekopdracht dan beperkt worden tot de servers die werken. Dit is een duidelijk voorbeeld van een goed concept dat nog uitgewerkt moet worden. FreeRapid Downloader heeft potentie om een handig tooltje te worden, maar is het in deze vorm nog niet. Maar niet getreurd, het is dan ook pas versie .086 van het programma.

FreeRapid Downloader 0.86

Freeware

Taal Engels

Download 12,2 MB

OS Windows 98/ME/NT/2K/XP/2K3/Vista/7

Systeemeisen 16,3 MB harde-schijfruimte

Maker Vity

Oordeel 5/10

Pluspunten

Automatisch uitlezen uit het klembord

Al uw downloads in één overzicht

Minpunten

Geen mogelijkheid tot zoeken vanuit het programma

Telkens dezelfde foutmelding (ook als het om een andere fout gaat)

Nog niet sneller dan direct surfen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: FreeRapid Downloader 0.86

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.