Freeware: 5 gratis apps voor Windows 8

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 14 januari 2013 09:37

Apps & Software

Het nieuwe Windows 8 komt met een ingebouwde applicatiewinkel, waarin ook een groot aantal gratis apps te vinden zijn. Tijdens de ontwikkelfase van Windows 8 was het aanbod nog beperkt, nu komt er eindelijk groei in. Kortom, een nieuwe bron van freeware!

LastPass

Nu met Windows 8 steeds meer software en diensten naar een online omgeving verhuizen, is het belangrijker dan ooit om sterke en unieke wachtwoorden te gebruiken. De wachtwoordkluis LastPass als app helpt hier uitstekend bij.

Taken

Deze app is fijn dankzij z’n simpelheid. Voer de takenlijst in en de openstaande taken verschijnen in de live-tegel op het startscherm. Gedane taken vinkt u in de app af, waarna ze weer verdwijnen.

Google Search

Vervelend dat Windows 8 overal het kwalitatief mindere Bing opdringt. Gelukkig kunt u met de app van Google Search de zoekmachine als losse app gebruiken. Gezochte websites openen meteen in de app zelf.

Wordfeud

Zo’n jaar geleden was Wordfeud een enorme hit op iOS en Android. Tegenwoordig is de digitale versie van Scrabble een stuk minder populair, maar je kunt het nu eindelijk ook op Windows 8 spelen.

NPO Uitzending gemist

De app van Uitzending Gemist is in essentie niet anders dan de website. Maar, de omgeving werkt fijn en soepel en je kunt gemakkelijk zoeken in het enorme archief.

0 Reactie(s) op: Freeware: 5 gratis apps voor Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.