Freeware: AHD Subtitles Maker Pro 5.5

Door: Martin Gijzemijter | 10 januari 2013 13:45

Review

De kans is groot dat je nog nooit een ondertitel hebt moeten maken bij een filmpje, maar áls je het eens hebt moeten doen, dan weet je ook dat goede software hiervoor onontbeerlijk is. Natuurlijk kan het ook met Kladblok, maar waarom niet gewoon met AHD Subtitles Maker Pro?

Het programma is ontzettend uitgebreid en dat is fijn, maar op wat tips na is de uitleg ver te zoeken. Wanneer je nog nooit met dergelijke programma’s gewerkt hebt, is het uitvogelen van dit programma een flinke klus. Wel geeft het programma je bij het opstarten een handige optie om te werken met bestaande bestanden, zodat je het aan de hand daarvan kunt leren.

In videoscherm typen

Eenmaal aan de slag, merk je dat de werking vrij eenvoudig is. Je laadt een mediabestand en kunt vervolgens direct de ondertitels invoeren. Handig is dat dit vanuit vrijwel ieder deelvenster kan, je kunt ondertitels zelfs rechtstreeks in het videovenster bewerken.

Het verschuiven van titels in de tijd is heel eenvoudig, waardoor het geen probleem is als je een paar seconden te vroeg of te laat was met de ondertitel. Daarnaast bevat het programma handige functies zoals het uitlezen van songteksten uit ID3-tags van mp3’s, het converteren van ondertitels van bijvoorbeeld 25 frames naar 29 frames.

Conclusie

AHD Subtitles Maker Pro is een heerlijk uitgebreid programma, met als belangrijkste voordeel dat het invoeren (of bewerken) van ondertitels echt snel en efficiënt werkt. De gebruiker mag wat meer aan het handje worden gehouden, maar weet je je door de overdaad aan opties heen te werken, dan tref je een programma waarmee je zeer snel ondertitels onder films of homevideo’s plaatst (met volledige controle over de stijl ervan (lettertype, kleur)).

Bij het starten kun je kiezen uit een nieuw project of werken met een bestaand project.

AHD Subtitles Maker Pro 5.5

Taal Engels

OS Windows 98/ME/2000/XP/Vista/7

Pluspunten

Zeer uitgebreid

Efficiënt ondertitels invoeren

Informatie uit ID3-tags inlezen

Minpunten

Heel weinig uitleg

Aantal opties is nogal overdonderend

Oordeel 3,5/5

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Freeware: AHD Subtitles Maker Pro 5.5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.