Freeware: AM-Deadlink 4.6

Door: Robbert Brus | 07 januari 2013 14:52

Review

Heb je een leuke website gevonden? Waarschijnlijk voeg je deze meteen toe aan de bladwijzers, zodat je de website later nog terug kunt vinden. Na verloop van tijd groeit deze lijst en is het tijdrovend om na te gaan of alle links nog werken. Met AM-Deadlink loop je deze gemakkelijk na.

AM-Deadlink gebruikt een eenvoudige interface, welke is ingedeeld met een werkbalk, een lijst met de favorieten en de mogelijkheid een (voorbeeld-)browservenster onderin te openen. Het programma is compatibel met Internet Explorer, Firefox, Opera en Chrome, maar kan ook overweg met onder andere html-bestanden.

Controleren

Na de browserkeuze toont het programma de lijst met favorieten. Met een druk op de knop Favorieten controleren, controleert het programma alle websites en laat het zien welke weblinks helemaal nergens meer op uitkomen, welke doorverwijzen (en of deze doorverwijzing correct is) en welke weblinks wel correct werken.

Via de ingebouwde browser kan snel worden gecontroleerd waar de favoriete weblink naar verwijst. Ook is te controleren of een verwijzing nog wel naar de juiste site verwijst. Indien websites niet meer werken, kunnen deze met een druk op de verwijder-knop worden weggegooid. Eventueel kan de naam en de url worden aangepast door op F2 te drukken.

Met de ingebouwde browser kan gemakkelijk gecontroleerd worden waar de link naartoe verwijst.

Naast het controleren van de weblinks, kan AM-Deadlink voor Opera en Internet Explorer ook automatisch alle FavIcons downloaden (het pictogram dat in de adresbalk verschijnt). Eventueel kan ook een bestand met de lijst van je favorieten worden geëxporteerd naar een komma- of tab-gescheiden bestand. Een laatste handige eigenschap is de optie om te zoeken naar duplicaten.

Conclusie

De lijst met favorieten loopt al snel op. Met AM-Deadlink is het gemakkelijk alle favorieten even na te lopen. Via de ingebouwde browser is een weblink snel gecontroleerd en kan de link gemakkelijk worden verwijderd of aangepast als deze niet werkt. Wel is het jammer dat het programma geen mogelijkheid heeft om overzichtelijker te rubriceren. Verder is het een zeer handig en effectief programma.

AM-Deadlink 4.6

Taal Nederlands

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Pluspunten

Gemakkelijk in gebruik

Ondersteunt meerdere browsers

Handige ingebouwde browser

Minpunten

Geen optie om te rubriceren

Oordeel 4/5

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Freeware: AM-Deadlink 4.6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.