Freeware: Skype for Windows 8

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 16 januari 2013 12:30

Apps & Software

Skype voor Windows 8 bespreken. Het voelt alsof we een recensie schrijven over Windows 8, omdat de prachtige interface, de volledige schermweergave en andere vernuftigheden eigenlijk allemaal te danken zijn aan wat er nieuw is in Windows 8. Toch neemt dit niet weg dat werken met het nieuwe Skype een fantastische ervaring is.

De interface van Skype heeft door de jaren heen flink wat heftige veranderingen ondergaan en helaas niet altijd ten goede. Deze nieuwe versie van Skype voor Windows 8 betekent wederom een flinke metamorfose wat interface betreft, maar ditmaal zijn we er erg gelukkig mee.

De interface wordt namelijk niet alleen op een volledig scherm weergegeven, het is bovendien veel minimalistischer geworden. De functies die u zoekt (favorieten, meest recente gesprekken/berichten) staan gewoon in beeld. U hoeft dus niet langer te zoeken naar weggestopte opties. Het nadeel is dat direct opvalt dat het merendeel van uw Skype-contacten geen of te kleine profielfoto’s gebruikt, waardoor dit element niet goed uit de verf komt.

Videobellen

Over de werking van Skype hoeven we u waarschijnlijk niet veel meer te vertellen, en daar is ook vrij weinig aan veranderd. Het blijft niets meer dan het op een knop drukken of aantikken en u belt naar een vast nummer of naar een Skype-contactpersoon met video. Hier wordt echter ook duidelijk dat Skype klaar is voor de toekomst, maar de meeste gebruikers nog niet. Video op volledig scherm is leuk, maar niet als de persoon aan de andere kant van de lijn een camera met lage resolutie heeft. Het neemt echter niet weg hoe gemakkelijk de interface van Skype werkt, waarbij vooral fijn is dat u niet het gevoel hebt dat u werkt met een app die eigenlijk voor de tablet ontworpen is.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat we zeer enthousiast zijn over Skype for Windows 8, maar het is wel heel jammer dat het gebrek aan hoge resolutie-profielafbeelding en het gebruik van lage resolutie-camera’s ervoor zorgen dat die prachtige interface niet zo goed uit de verf komt als in de screenshots van Skype zelf. Het is leuk dat de makers pochen over het feit dat Skype nu aan andere apps ‘gesnapt’ kan worden, zodat u bijvoorbeeld tegelijkertijd kunt Skypen en uw mail kunt beantwoorden, maar dit is in principe een functie van Windows 8. Laten we het erop houden dat Skype for Windows 8 een zeer fijn samenspel is tussen het besturingssysteem en de Skype-app.

Pluspunten

[list type="bullets"]Minimalistische interface

Nuttige opties binnen handbereik[/list]

Minpunten

[list type="bullets"]Grafische mogelijkheden worden nog niet door gebruikers benut

Niet voor andere Windows-versies[/list]

1 Reactie(s) op: Freeware: Skype for Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 april 2014 12:49 Anoniem
    Ik vind het gewoon waardeloos dat je nu naast Skype geen andere dingen meer kunt doen op je pc. Eerst kon je het beeld minimaliseren en ondertussen je postvak bekijken of een foto bewerken en dan zag je tegelijkertijd toch nog wat er getypt werd door je contactpersoon en nu niet meer. Je kunt ook geen foto's meer vanuit je mappen verslepen. Nee, ik vind het knudde.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.