Freeware: UsenetStorm

Door: Maikel Dijkhuizen | 21 december 2012 10:49

Apps & Software

Normaal gesproken heb je een speciaal downloadprogramma nodig voordat je bestanden vanaf usenet kunt binnenhalen. De ontwikkelaars van UsenetStorm brengen daar verandering in. Dankzij deze dienst hoef je helemaal niets te installeren om leuke mediabestanden te downloaden.

UsenetStorm biedt een slimme downloadtool aan op zijn website. Waar er bij normale usenet-programma’s enige voorbereiding vereist is, werkt deze webdienst kinderlijk eenvoudig vanuit een browser. Je hoeft nergens inloggegevens, een nieuwsserver en het aantal verbindingen op te geven, dus je kunt direct aan de slag.

Via Choose File selecteer je een nzb-bestand van een film of muziekalbum. Een nzb-bestand creëer je eenvoudig op bijvoorbeeld www.nzbindex.nl of www.binsearch.info. Zodra je op Download klikt, verschijnt er een downloadlink in beeld. Geef in de instellingen van de browser aan waar je de bestanden wilt opslaan.

Films en muziekalbums worden op usenet doorgaans opgedeeld in meerdere rar-bestanden. Een nadeel is dat de webdienst gedownloade rar-bestanden niet uitpakt naar een afspeelbaar mediaformaat. Jammer, want programma’s als Spotnet, SpotGrit, SABnzbd en GrabIt doen dat wel. Voor deze taak heb je alsnog een desktopprogramma nodig, bijvoorbeeld WinRAR of 7-Zip.

Abonnement

Het gebruik van UsenetStorm is gratis. Houd er wel rekening mee dat de dienst alleen downloadtaken van maximaal 500 MB accepteert. Hiermee kun je bijvoorbeeld prima mp3’tjes van een muziekalbum downloaden. Als je graag films vanaf usenet ophaalt, is 500 MB erg aan de krappe kant.

Tegen een vast maandtarief schroef je de bestandslimiet op naar 1,5 GB (zes euro), 3 GB (twaalf euro) of 5 GB (achttien euro). Voor films is dat nog steeds niet erg aantrekkelijk, want met het duurste abonnement kun je dus net aan een enkellaagse dvd-rip downloaden.

UsenetStorm maakt het mogelijk om zonder software mediabestanden van usenet te downloaden.

Voor kopieën van blu-rays is UsenetStorm al helemaal niet geschikt. Verder dien je rekening te houden met een maandelijkse datalimiet. Voor de drie genoemde abonnementen is dat respectievelijk 150, 250 en 500 GB. Als je af en toe eens een muziekalbum van usenet wilt downloaden, is UsenetStorm prima geschikt. De dienst werkt uitstekend en het gebruik is voor iedereen gemakkelijk te begrijpen.

Gunstig is dat de nieuwsserver van UsenetStorm een lange retentie ondersteunt, zodat je ook bestanden benadert die lang geleden op het downloadnetwerk zijn gezet. Filmliefhebbers kunnen beter een abonnement bij een andere usenetprovider nemen en een regulier downloadprogramma installeren. Hiervoor biedt UsenetStorm helaas te weinig datacapaciteit.

UsenetStorm

Taal Engels

OS N.v.t

Pluspunten

Usenet-downloads zonder software

Simpel in gebruik

Minpunten

Alleen geschikt voor compacte bestanden

Handmatig rar-bestanden uitpakken

Datalimiet

Oordeel 3,5 / 5

0 Reactie(s) op: Freeware: UsenetStorm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.