Friendly: Facebook en Instagram in één

Door: richard-veenstra | 19 april 2017 07:22

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 06: Weg met reclames

Je kunt Friendly gratis gebruiken, maar de app zal dan wel van tijd tot tijd reclameboodschappen boven je tijdlijn laten zien. Wil je dit niet, dan kun je vanuit de app upgraden naar de betaalde versie. In het instellingenmenu zet je onder Ad Blocker de schuif achter Remove All Ads aan. Tik op Upgrade Me Now om voor 1,99 euro alle reclames uit de app te verwijderen. Heb je al een keer een upgrade gekocht en heb je misschien in de tussentijd een nieuwe smartphone gekregen, tik dan op Restore Previous Purchase. Sluit af door op Done te tikken. Je vindt in het instellingenmenu nu ook een extra optie. Je ziet dat de schuif achter Hide Facebook Suggested aanstaat. Dit betekent dat je geen gesponsorde meldingen van allerlei bedrijven meer in je tijdlijn voorbij ziet komen. Een echte verbetering ten opzichte van de standaard Facebook-app!

Tip 07: Meer vinden

De zoekfunctie van Facebook laat je logischerwijs alleen binnen Facebook zoeken, maar met Friendly kun je ook buiten Facebook naar bijvoorbeeld nieuws of filmpjes zoeken. Hiervoor tik je op Search aan de onderkant van je scherm. Geef een zoekterm op en onder het zoekveld worden suggesties weergegeven. Je kunt nu door de zoekresultaten scrollen. Facebook-profielen of artiestenpagina’s worden onder het kopje Facebook weergegeven, maar je vindt ook nieuwsberichten onder In the News. Ben je op zoek naar filmpjes die met je zoekterm te maken hebben, dan tik je op Youtube. Wil je Twitter doorzoeken, kies dan voor Twitter. De desbetreffende koppeling wordt in de Friendly-app geladen, je hoeft dus niet te switchen van apps. Wil je de koppeling vervolgens delen, dan tik je op de deel-knop rechtsonder. Van hieruit kun je iets ook gemakkelijk weer op Facebook posten door op Post on Facebook te tikken. 

Friendly zoekt ook buiten Facebook naar onderwerpen waarover jij iets wil weten.

Tip 08: Privacy

Naast het instellen van een code voor je profielen, kun je onder Privacy nog wat andere zaken instellen. Standaard sluit Friendly je profiel als je het vijftien minuten niet hebt gebruikt. Wil je dit aanpassen, tik dan achter Auto-Lock op bijvoorbeeld Immediately, 1 hour of Never. Je kunt ook de schuif achter Notification Privacy aanzetten. Als dit aanstaat, betekent dit dat je wel notificaties krijgt op je smartphone, maar je ziet niet wie er bijvoorbeeld heeft gereageerd op je verslag of wie je een bericht heeft gestuurd. Pas als je je profiel opent met je toegangscode zie je wie wat heeft gezegd. Wil je de Facebook-chatfunctie uitschakelen, dan doe je dit bij Turn Chat On/Off. Op de volgende pagina kies je dan vervolgens voor Chat uitschakelen. Onder Background Activity stel je in hoe je notificaties wilt ontvangen. Tik op Notifications en kies welke meldingen je allemaal wel of niet wilt krijgen. Wil je direct alle meldingen te zien krijgen, zet dan de schuif achter Faster Notifications aan. Dit gaat wel ten koste van je batterijduur.

Bespaar data, laadtijd en geheugen door geen afbeeldingen meer te laten weergeven

Tip 09: Besparingen

Facebook zonder afbeeldingen Een beetje saai, maar het bespaart wel tijd en data.

Als je geen ongelimiteerde databundel hebt, wil je zo veel mogelijk megabytes besparen. Met Block Images kun je ervoor kiezen om geen afbeeldingen weer te geven. Dit scheelt laadtijd, data en geheugen. Wil je je Facebook-cache legen, dan doe je dat door op Clear Browsing Data te tikken. Op deze manier heeft je smartphone weer wat meer ruimte voor andere zaken. Wil je dat de onderste balk automatisch wordt gesloten als je het niet gebruikt, zet dan de schuif achter Auto-Hide Bottom Bar aan. Als je altijd de bovenste balk wilt zien, zorg dan dat de schuif achter Fixed Facebook Top Bar aanstaat. Om een rij met emoji’s aan het normale toetsenbord van je smartphone te vast te plakken, tik je op Secret Emoticon Keyboard. Heb je nog een goed idee voor het team van Friendly, gebruik dan helemaal onderin Send Suggestion.  

Tip 10: Instagram toevoegen

Nu is het hoog tijd om te kijken hoe Instagram eruitziet in Friendly. Je voegt weer een account toe, maar nu druk je uiteraard op Instagram. Zodra je tijdlijn wordt weergegeven, zie je dat de standaard Instagram-knoppen nu bovenaan te vinden zijn. Links onderaan vind je het instellingenmenu en daarnaast een knop om een foto op je Instagram-profiel te delen. Rechts van de zoekfunctie staat een hartje waarmee je meteen ziet wat je contacten leuk hebben gevonden of waar ze op hebben gereageerd. Het hartje bovenin laat je alleen zien wie er op jouw berichten heeft gereageerd.

In tegenstelling tot de officiële Instagram-app krijg je geen voorstellingen van foto’s te zien zodra je op het vergrootglas tikt. In plaats daarvan kun je gewoon zoeken en zie je een lijst met profielen die misschien voor jou interessant kunnen zijn. Helaas is het niet mogelijk om je inbox te zien via Friendly, daarvoor zal je toch de Instagram-app moeten openen.

Bij het reposten kun je ervoor kiezen hoe de maker van de foto als watermerk wordt weergegeven

Tip 11: Plaatsen en delen

Kies hoe je wilt dat de originele maker wordt weergegeven als watermerk in de foto.

Een afbeelding op Instagram plaatsen kan ook niet met Friendly, maar in tegenstelling tot de officiële app kun je wel berichten re-posten, delen dus. Zorg dat je op je tijdlijn bent en tik op het foto-icoontje onderin. Onder Repost/Download vind je nu alle foto’s die jouw contacten hebben geplaatst. Om een foto te delen of te downloaden, tik je op de foto. Vervolgens kun je kiezen hoe je wilt dat de originele maker van de foto als watermerk wordt weergegeven in de foto. Kies een van de vier opties aan de linkerkant of kies voor een leeg vierkantje als je de originele maker wilt weglaten. Met de knop ernaast kies je of het een donker of licht watermerk moet hebben door op Dark of Light te tikken. Om een foto te delen, tik je vervolgens op Repost. Wil je een foto opslaan, dan kies je voor de optie Save. Tik op het kruisje als je je hebt bedacht en toch niks met de foto wilt doen.

Alternatieven

Het handigste alternatief voor Facebook als je de officiële app niet wilt gebruiken, is om de dienst gewoon via je mobiele browser te raadplegen. Je hebt alle functies tot je beschikking en je batterij gaat langer mee. Een andere optie is Puffin, een app voor zowel iOS als Android. De app comprimeert data van Facebook, op deze manier verbruik je volgens de makers tot wel 80 procent minder data. Een ander goed alternatief voor de Facebook-app is Swipe for Facebook. Deze app is alleen voor Android verkrijgbaar en belooft dat het minder belastend is voor je batterij en goed voor je databundel.

0 Reactie(s) op: Friendly: Facebook en Instagram in één

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.