FrontFace Lockdown Tool - Achter slot en grendel

Door: Toon van Daele | 28 februari 2019 10:21

Review

Je wilt voor je vereniging een website of programma op jouw pc laten draaien, maar je vreest dat bezoekers meteen andere dingen zullen uitproberen. Windows bevat weliswaar diverse tools en instellingen om dat te bemoeilijken, maar FrontFace Lockdown Tool maakt zulke beperkingen eenvoudiger en diepgaander.

FrontFace Lockdown Tool

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7/8/10
Website
www.tiny.cc/fflt
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Import/export van profielen
  • Veel configuratiemogelijkheden
  • Minpunten
  • Vrij complexe herstelprocedure

Bij het opstarten van FrontFace Lockdown Tool – een installatie is niet vereist – kun je meteen uit twee vooraf gedefinieerde lockdown-profielen kiezen, maar je doet er goed aan die niet zonder meer te selecteren. Het zou zomaar eens kunnen dat je na een herstart zelf nauwelijks nog iets aan je systeem kunt aanpassen. Mocht dat ooit gebeuren, dan krijg je je systeem met deze informatie normaliter weer op de sporen.

Configuratie

Je kunt echter ook je eigen beperkingen doorvoeren, bij voorkeur stapsgewijs. Dat doe je vanuit een drietal rubrieken: Startup & Shutdown, Continuous Operation en Protection & Security. Elke rubriek bevat een reeks onderdelen die je het best allemaal even kunt doorlopen. We stellen je hier slechts een handvol interessante opties voor. We gaan er in elk geval van uit dat je bios met een wachtwoord is afgeschermd en dat je een niet-administrator-account hebt aangemaakt. Je kunt de tool dan zo instellen dat Windows automatisch met dit beperkte account wordt doorgestart. Interessant is de mogelijkheid om dan een bepaalde applicatie automatisch mee te laten opstarten.

De vooraf gedefinieerde profielen zijn al meteen behoorlijk restrictief.

Profiel

Verder kun je onder meer de aan-uitknop verbergen, voorkomen dat je monitor in slaapmodus wordt gezet, de schermbeveiliger deactiveren en het Windows-updateproces tijdelijk uitschakelen. Niet onbelangrijk is nog het uitschakelen van het Windows Taakbeheer en van de Ctrl+Alt+Delete-toetscombinatie, evenals het onzichtbaar maken van stations en het ontoegankelijk maken van usb-media. Alle instellingen laten zich vervolgens in een extern profielbestand bewaren, zodat je het op elk moment weer kunt importeren en activeren. Zodra je dan de actuele instellingen hebt toegepast en de pc is herstart, zijn de beveiligingen meteen actief.

Conclusie

Met FrontFace Lockdown Tool kun je snel heel wat beperkingen aan een (automatisch opgestart) Windows-account opleggen. Dat maakt het een handige tool voor gebruik in kioskmodus of als digital signage-client. We raden je echter wel aan stapsgewijs te werk te gaan en vooraf goed de herstelprocedures door te nemen.

Er zijn heel wat instellingen die je toch het best allemaal even doorneemt.

0 Reactie(s) op: FrontFace Lockdown Tool - Achter slot en grendel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.