Ftp-server via schijfletter

Om toegang te krijgen tot een ftp-server, bijvoorbeeld die van uw homepageruimte, is een ftp-programma nodig. Een van de beste gratis programma’s voor websitegebruik is FileZilla.

FileZilla werkt met twee verkenners waarmee u bestanden heen en weer kunt kopiëren. Ook kunt u met FileZilla de rechten (chmod) van bestanden en mappen uitgebreid instellen. NetDrive is een uitstekende aanvulling op FileZilla. Het programma maakt uw ftp-ruimte zichtbaar in (Deze) Computer tussen uw harde schijf, dvd-brander en usb-sticks. NetDrive is gratis voor persoonlijk thuisgebruik. Via de knop New site geeft u de gegevens op om verbinding te maken met uw ftp-server. Kies achter Drive een schijfletter die u aan deze verbinding wilt koppelen. Met de optie Automatic login when system starts kunt u er voor zorgen dat u automatisch inlogt op de ftp-server zodra uw computer opstart. NetDrive is ideaal om snel aanpassingen te maken op bijvoorbeeld uw homepage zonder bestanden steeds opnieuw te downloaden/uploaden: u werkt direct op de server alsof u lokaal werkt!

© PXimport

NetDrive maakt uw ftp-ruimte beschikbaar in (Deze) Computer.

 

© PXimport

Veiligheid

Let op: 2 van 43 virusscanners zien iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar twee zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten