Fusion 2.2.1

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 20 april 2012 14:49

Apps & Software

Een van de voordelen van digitale fotografie is dat we makkelijk veel foto's kunnen maken en daaruit later het beste resultaat kunnen pikken. Het kan echter ook gebeuren dat alle resultaten teleurstellend zijn. Gecombineerd leveren de foto's vaak nog wel een mooi resultaat, dat is precies waar Fusion u bij kan helpen.

De basis werkt heel simpel: u selecteert een aantal foto's met daarop dezelfde afbeelding, waarvan er bijvoorbeeld eentje onderbelicht is, eentje overbelicht en eentje enigszins goed. Fusion kan deze dan combineren tot een foto die volledig aan uw wensen voldoet, of er een surrealistische HDR-foto van maken. De basis mag dan simpel zijn, de interface is dat niet. Dat is jammer, want wie even de tijd neemt om in het programma te duiken, zal ontdekken dat er prachtige foto's mee te creëren zijn, zonder al te veel werk. Daarnaast duurt het verwerken van de foto's ook niet lang en zou dit al met al een fijn programma kunnen zijn voor iedereen die foto's wil combineren tot een fraai geheel. Heel prettig is ook de optie die u in staat stelt om foto's uit te lijnen, want tenzij u een statief gebruikt, hebben ze niet allemaal precies dezelfde inhoud.

Het uitlijnen van de foto's is een zeer fijne functie, maar dan moet u wel weten dat die bestaat.

Waar we over struikelen? Over het feit dat er niets wordt uitgelegd. U krijgt de interface voorgeschoteld en mag zelf uitzoeken hoe het allemaal werkt. Veel meer dan een korte instructie op de website kunnen we niet vinden. Dat leidt bijvoorbeeld tot een situatie waarin u denkt dat het programma hangt, omdat de knoppen niet meer reageren. Later blijkt dit veroorzaakt doordat u een proces hebt gestart dat eerst voltooid moet worden.

Dat is echt jammer, want het is ontzettend leuk om met dit programma te spelen. Als u de juiste instellingen gebruikt, kunt u prachtige surrealistische foto's of foto's met prachtig diepe kleuren creëren. Zonder de uitleg is de kans echter groot dat u zomaar aan wat willekeurige schuifregelaars zit, met een lelijke foto en een negatief oordeel over dit programma tot resultaat. Ondanks dat u direct in het diepe gegooid wordt is dit programma de moeite waard om eens flink mee te stoeien.

Wanneer u enigszins weet wat u doet, kunt u surrealistische foto's maken. Zonder die kennis is het flink gissen.

Fusion 2.2.2

Freeware

Taal Engels

Download 1,88 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 4,7 MB harde-schijfruimte

Maker NS-Point.com

Oordeel 7/10

Pluspunten

Prachtige foto's maken

Foto's automatisch laten uitlijnen

Snelle verwerking

Minpunten

Te weinig uitleg

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Fusion 2.2.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.