Futuristisch potje rugby

Door: | 02 september 2011 09:09

Apps & Software

Speedball 2 is een remake van de gelijknamige klassieker. Tower Studios heeft de game een grafische make over gegeven voor de iPhone en iPad.

Speedball is een futuristische versie van rugby. Het doel is om een metalen bal langs een keeper te krijgen aan de andere kant van het veld, terwijl je onderweg tegenstanders moet ontwijken die je proberen te tackelen. Ondertussen moet je de bal heen en weer passen tussen je teamleden om op strategische wijze naar de overkant te komen en een mooi schot te maken.

Besturing

De game wordt bestuurd door je apparaat te kantelen of via de d-pad op het scherm. Door te tikken op het scherm voer je andere acties uit zoals slidings maken. In de careermodus kun jij je team verbeteren en nieuwe spelers rekruteren. Daarnaast zijn er nog enkele andere spelopties, waaronder een Wi-Fi-multiplayer. Hoewel de versie voor de iPad iets fijner speelt omdat die groter is, zijn er geen verschillen tussen de twee versies.

Kortom

Voor een remake doet Speedball 2 het niet slecht. De ontwikkelaar heeft nieuwe personages toegevoegd aan de selectie van het origineel en hoewel de graphics nog steeds niet geweldig zijn, heeft deze versie zeker baat bij de grafische poetsbeurt. Over het algemeen blijft de game trouw aan zijn voorganger, waardoor het een geweldige manier is om Speedball te spelen zonder dat iemand zijn oude Atari uit de kast moet halen.