G Data Internet Security 2015 - Trouwe waakhond

Door: Edmond Varwijk | 29 september 2014 13:00

Review

Hoewel niet iedere Nederlander positieve associaties heeft bij Duitsland en Duitse producten, plaatst G Data ook op de Nederlandse verpakking prominent het silhouet van een Duitse herdershond op de nieuwe verpakkingen vergezeld van de tekst 'German sicherheit'. Er is vast lang over vergaderd.

G Data Internet Security 2015

Prijs:

€ 39,95 (1 pc 1 jaar), € 59,95 (3 pc's 1 jaar)

Taal:

Nederlands

OS:

Windows XP/Vista/7/8

Website:

www.gdata.nl

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Goede resultaten
 • Impact systeemprestaties
 • Minpunten
 • Niet gebruiksvriendelijk
 • Geen centraal beheer

De antimalwareproducten van het bedrijf scoren al jaren hoog in antimalwaretests van AV-Test en AV-Comparatives, ook de 2015-generatie zal dat ongetwijfeld doen. In de basis is het product namelijk gelijk gebleven aan dat van 2014 en 2013. Natuurlijk is er wel geüpdatet met nieuwe versies van de belangrijkste beveiligingstechnieken en natuurlijk zijn er nieuwe onderdelen. Heb je een oudere versie van G Data Internet Security draaien, dan ontvangt deze vanzelf een update naar de 2015-versie.

Exploits bestrijden

De belangrijkste nieuwe functie in Internet Security 2015 is de exploitbeveiliging. Deze extra beveiligingslaag beveiligt de pc tegen misbruik van fouten in de software die op de computer is geïnstalleerd. Veel software bevat zulke fouten en malware maakt er graag misbruik van.

De exploitbeveiliging werkt op basis van whitelisting. Elke poging om toegang te krijgen tot het systeem die niet toegestaan is, wordt als gevaarlijk beschouwd. G Data toont dan een pop-up en blokkeert de exploit. De techniek werkt proactief en biedt dus meer bescherming dan een virusscanner op basis van alleen een virusdatabase dat doet. Het werkt bovendien niet alleen met Windows maar ook bij gaten in browsers, Microsoft Office, Java, Adobe Reader enzovoort.

G Data scant met twee engines: de eigen CloseGap en die van Bitdefender.

De tweede nieuwe functie is een keyloggerbeveiliging. Deze voorkomt dat malware bijvoorbeeld jouw gebruikersnaam en wachtwoord afvangt door de toetsaanslagen te kopiëren. De module bouwt voort op de BankGuard-techniek waarmee G Data voorkomt dat malware een internetbankierensessie kaapt en gebruikt om je rekening te plunderen. Gelukkig gaat dit niet via een omslachtig virtueel toetsenbord, zoals dat bij concurrenten vaak het geval is, maar zit het gewoon in het systeem verwerkt.

De gebruikersinterface van de nieuwe G Data-producten is ongewijzigd en nog altijd gebruiksvriendelijk.

Conclusie

In het gebruik is Internet Security niet veranderd ten opzichte van eerdere versies. De gebruikersinterface bestaat uit een zeer overzichtelijk hoofdscherm dat direct de status van de beveiliging toont en toegang biedt tot belangrijke taken en onderdelen. Om instellingen aan te passen moet je dieper de geavanceerde opties induiken, waar het soms best wel zoeken is. Heel vaak is dat echter niet nodig, de standaardinstellingen volstaan prima. G Data bewijst met Internet Security 2015 dat je de beveiliging van je pc best deze Duitsers kunt overlaten.

2 Reactie(s) op: G Data Internet Security 2015 - Trouwe waakhond

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 november 2014 13:20 Anoniem
  "De gebruikersinterface is ongewijzigd en nog altijd gebruiksvriendelijk" Maar toch schrijf je bij de minpunten dat de gebruikersinterface niet gebruiksvriendelijk is… wat is het nou? Verder een prima review, het pakket heeft mij nog nooit in de steek gelaten!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 juli 2016 18:13 Anoniem
  hopeloos produkt nog nooit zoveel ellende met inloggen meegemaakt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.