G Data Internet Security 2018

Door: Edmond Varwijk | 14 februari 2018 10:39

Review

Het is alweer even geleden dat een G Data-product een losse review kreeg. De veranderingen in de producten zijn doorgaans beperkt en de Rijnlandse bedrijfscultuur helpt ook niet mee extra aandacht te genereren. De goede dingen goed doen heeft bij G Data duidelijk prioriteit boven ‘security bling-bling’. Dat lijkt als het gaat om beveiliging ook zeker een goede insteek, maar is het voldoende om alle bedreigingen van nu het hoofd te bieden? Wij testen G Data Internet Security 2018.

G Data Internet Security 2018

Prijs
€ 39,95 (1 pc, 1 jaar), € 79,95 (5 pc’s, 1 jaar)
Taal
Nederlands
OS
Windows 7/8/8.1/10
Website
www.gdata.nl
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Verbeterde beveiliging
  • Back-upsoftware
  • Minpunten
  • Automatisch back-uppen ontbreekt
  • Geen gratis cloudback-up

‘Betere prestaties én maximale bescherming tegen ransomware’ belooft G Data met haar Antivirus, Internet Security en Total Security 2018. Die prestaties zijn bij G Data altijd goed, maar nooit top. In de jongste AV-Test Endurance-test van Internet Security-suites behaalde G Data een zevende plek in een veld van achttien deelnemers, maar wel achter zes concurrenten met de perfecte 6,0-score. Eén daarvan was nota bene Bitdefender, waarvan G Data de antimalware-engine als tweede scan-engine in de producten gebruikt. Maar dat waren resultaten met oudere versies van G Data. In de 2018-versies is de ransomware-bestrijding verbeterd; zelf spreekt men van een next-generation antivirus. Deze combineert oude technieken, zoals ouderwets scannen, met gedragscontrole en exploit-bescherming.

Versleuteldetectie

Afwijkend gedrag, zoals het in bulk versleutelen van bestanden, wordt gemonitord. Daarmee scoorde G Data in augustus twee keer 100% bij de bescherming tegen nieuwe gevaren (zero-days) en de meest verspreide virussen van dat moment. Een veelbelovende verbetering dus. Minstens zo belangrijk bij ransomware is herstel. Dan is back-up belangrijk, en G Data biedt daarom al in de Internet Security-suite een eigen back-upprogramma. Hiermee is het mogelijk te back-uppen naar Dropbox, Google Drive en het Duitse TeamDrive. Helaas bieden G Data en TeamDrive geen gratis opslag: vanaf de eerste bit moet je betalen. Opslag op Dropbox en Google Drive is natuurlijk wel gratis. Wil je back-uppen naar een nas of lokale schijf, of wil je de back-up automatiseren, dan is daarvoor de uitgebreidere back-upfunctie van G Data Total Security nodig. Vooral dat laatste is een tegenvaller omdat automatische back-up de meeste kans geeft op herstel van recente gegevens na een ransomware-aanval. Dat dit niet ook met Internet Security mogelijk is, is een keuze van G Data die teleurstelt.

Het openingsscherm van G Data Internet Security laat duidelijk zien of de pc veilig is of niet.

Conclusie

G Data Internet Security is niet het meest uitgebreide beveiligingspakket in zijn soort en haalde ook pas recent de hoogste scores in de beveiliging. Tegelijkertijd is het gebruiksvriendelijk en zit het bomvol opties om de werking te finetunen. Dat het in Internet Security niet mogelijk is back-ups te automatiseren, vinden we geen goede keuze.

G Data Internet Security biedt geen eigen opslag maar gebruikt verschillende online opslagdiensten.

0 Reactie(s) op: G Data Internet Security 2018

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.