G Data InternetSecurity 2013

Door: Edmond Varwijk | 18 juli 2012 17:27

Review

De belangrijkste online bedreiging voor thuisgebruikers is niet meer het 'klassieke' virus maar de high-tech aanval door cybercriminelen die het op uw banksaldo hebben voorzien. G Data introduceert nieuwe beveiliging om deze vorm van online fraude het hoofd te bieden.

Internetbankieren is het nieuwste doelwit van de online criminelen. Met vernuftige software die soms ook de experts versteld doen staan. Alleen het browserslotje controleren als bewijs dat het internetbankieren veilig gebeurt, is dus niet meer voldoende. Nieuwe beveiligingstechnieken zijn nodig, zoals G Data BankGuard. Het product is los te koop, maar zit ook in de nieuwe 2013-versies van de G Data beveiligingsproducten. BankGuard beschermt tegen nieuwe technieken waarbij uw browsegegevens onderschept en veranderd worden (zogenoemde man in the browser aanvallen) door zich in de browser te nestelen. BankGuard werkt daarom onzichtbaar op de achtergrond. Minder mooi is dat het alleen Internet Explorer en Firefox ondersteunt en andere browsers zoals Chrome dus niet.

Behalve bij de invoegtoepassingen is er van G Data BankGuard weinig terug te vinden op de pc.

De bekende suite

G Data gebruikt om malware te vinden nog altijd twee engines, die van BitDefender en Avast!. Minpunt is echter wel dat een administratorwachtwoord nodig is voor handmatige scans. Verder is er spam- en phishingbescherming, ouderlijk toezicht en een eigen firewall aanwezig. Bovendien krijgt u apps voor uw Androidtablet of -smartphone er ook bij. De software configureert zichzelf maar wie dat wil kan deze ook handmatig instellen. De firewall biedt daarbij ook nog eens de keuze uit vijf beveiligingsniveau's. Voor het geval een besmetting erg diep in het systeem zit of om deze gewoon eens helemaal te scannen is het mogelijk een Linux-gebaseerde boot-cd te maken, maar ook de installatie-disc kan op die manier gebruikt worden.

G Data gebruikt als enige consumentenproduct nog altijd twee engines om malware te vinden.

De software van G Data is erg overzichtelijk en creëert geen paniek wanneer er eens iets mis is. De software heeft bovendien een goede reputatie, scoort de laatste jaren steevast hoog in allerlei beveiligingstests. Jammer is wel dat er behalve BankGuard weinig nieuwe functies bijgekomen zijn. Sandboxing, het in een afgeschermde omgeving draaien van een programma, ontbreekt bijvoorbeeld nog altijd, terwijl chatbescherming nog altijd beperkt is tot Windows Messenger en Trillian.

Aan het uiterlijk van de G Data producten is niets veranderd.

Conclusie

De belangrijkste vernieuwing in de nieuwe InternetSecurity 2013 van G Data is het verder onzichtbare BankGuard. Of het zo goed werkt als men ons heeft verteld, is lastig te verifiëren. De overige onderdelen en het rustige karakter van de G Data-beveiliging bevalt ons onverminderd goed, het product blijft dan ook hoog scoren.

G Data InternetSecurity 2013

Prijs 39,95 (voor 1 pc 1 jaar) 54,95 (voor 3 pc's 1 jaar)

Taal Nederlands

Medium 1 cd of 353 MB download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP (SP2, 32 bit) /Vista/7

Systeemeisen 1 GB geheugen, 200 MB harde-schijfruimte

Maker G Data

Oordeel 8/10

Pluspunten

Bescherming tegen banktrojans

Dubbele scantechniek

Heldere interface

Inclusief Android-app

Minpunten

Bankguard ondersteunt alleen Internet Explorer en Firefox

Handmatige scan vereist een administratorwachtwoord

Verdere onderdelen niet vernieuwd

1 Reactie(s) op: G Data InternetSecurity 2013

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 oktober 2013 23:42 Anoniem
  Dat verbaasd me dat het als top product beschouwd. Ik was van plan aan
  te schaffen en proef versie geïnstalleerd. Wanneer ik internet op was kreeg
  een melding dat in browser een malware actief is,met name "fingerfoot"
  Ik kon niet afkomen,geen andere scanners zo een melding gaven en begon
  me te irriteren en heb ik voor goed verwijdert. Achteraf bleek dat al jaren
  hetzelfde verhaal ! Dat is "top product"
  Groetjes….
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.