G Data InternetSecurity 2014 - Meer met minder

Door: Edmond Varwijk | 17 november 2013 09:00

Review

G Data heeft iets uit te leggen. Het bedrijf jaagt voortaan nog met maar één scanmodule op malware. DoubleScan, het scannen met twee engines en een uniek kenmerk van eerdere G Data-producten, is afgeschaft. Is het product nu slechter? Volgens G Data moet het zelfs beter zijn dan de voorgangers.

G Data InternetSecurity 2014

Prijs

€ 39,95 (1 pc, 1 jaar), € 54,95 (3 pc’s, 1 jaar)

Taal

Nederlands

OS

Windows XP (SP2, 32 bit)

Windows Vista

Windows 7

Windows 8 (32 en 64 bit)

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Beveiligingsresultaten
 • Gebruiksvriendelijk
 • Minpunten

G Data gebruikt al vele jaren niet één maar twee scanmodules voor het opsporen van malware. Omdat het bovendien zelf geen eigen scanmodule heeft nam het daartoe altijd twee engines van andere antivirusbedrijven in licentie, de laatste jaren waren dat die van Avast! en BitDefender.

De 2014-productlijn van G Data beschikt alleen nog over de BitDefender-engine, aangevuld met een door G Data zelf ontwikkelde module genaamd CloseGap. CloseGap gebruikt informatie die G Data zelf verzamelt en gebruikt die om vooral sneller op nieuwe malware te kunnen reageren.

Gat dichten

G Data verwacht met CloseGap uiteindelijk malware 30% sneller te herkennen dan concurrerende producten. De techniek moet zich echter nog bewijzen en presteert volgens G Data beter naarmate het op meer pc's geïnstalleerd is.

Wie er voor kiest met slechts één engine te scannen, schakelt G Data CloseGap uit, de BitDefender-engine is altijd actief en kan niet worden uitgeschakeld.

In de eerste test door AV-Comparatives van de nieuwe versie van G Data scoort het pakket onveranderd goed. Mooi is ook dat de impact op de pc lager uitvalt door de aanpassing in de scantechniek. De impactscore daalde van 27,3 voor G Data AntiVirus 2013 naar 13,2 voor de 2014-versie. Hoewel beide prima scores zijn, bestaan er antimalware-producten met een nog lagere impact en betere score.

De nieuwe versies van de G Data antimalware-producten hebben een nieuwe, op Windows 8 geïnspireerde, interface gekregen.

Naast CloseGap zijn er nog enkele nieuwe functies in G Data InternetSecurity 2014. Met de Autostart Manager beheert G Data het automatisch opstarten van programma's. Nu zijn er andere programma's met vergelijkbare functionaliteit, maar handig is dat G Data een programma met hoge impact op het systeem ook vertraagd kan opstarten. Van BankGuard, de techniek van G Data voor veilig internetbankieren, heeft G Data wat details verbeterd. Zo werkt deze bijvoorbeeld nu ook met de Chrome-browser.

Met de Autostart Manager kunnen programma's die automatisch met Windows opstarten vertraagd worden gestart.

Conclusie

De nieuwe versies van de antimalware-producten zijn dit keer voor G Data extra belangrijk door de introductie van CloseGap en het schrappen van de tweede scanmodule. De techniek zal zich verder moeten ontwikkelen en bewijzen om ook echt van meerwaarde van de eindgebruiker te zijn. De verdere vernieuwing in InternetSecurity 2014 is beperkt, maar goed verzorgd.

6 Reactie(s) op: G Data InternetSecurity 2014 - Meer met minder

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 maart 2014 06:24 Anoniem
  ewef
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 maart 2014 14:58 Anoniem
  Hallo,
  Ik heb een nieuwe pc. Hoe zet ik lopende GDATA 2014 over op deze pc?
  Groeten .
  Van Lancker Gaston .
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 juli 2014 19:43 Anoniem
  Een fijne virusscanner! vele malen beter en fijner in gebruik dan bijvoorbeeld avast, nod, norman en avg
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 december 2014 19:13 Anoniem
  Ik wilde G data gebruiken voor mijn mac dus heb netjes betaald.
  Nu blijkt de downloadlink voor Mac niet te werken voor G data !
  Inmiddels enkele dagen verder en al enkele mailtjes gestuurd naar G data maar nog steeds niet werkend op mijn mac.
  Ze doen zomaar wat bij G Data, waardeloze service.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 juni 2015 15:07 Anoniem
  kanone, Leuk hoor, met dank aan tros radar, ik krijg nu de een na de andere computer met dit antivirus die bijkans niet meer voorruit te branden zijn. Bij werkelijk alles word het kreng actief,nog agressiever dan norton. Leuk hoor om computervertragende malware en dergelijke te weren maar hier is het medicijn wellicht erger dan de kwaal.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 juli 2015 11:31 Anoniem
  niet doen. na installatie en automatische herstart bleef systeem in herstelmodus hangen. Bleek gdata verdere installatie te blokken. zit dus een foutje in.
  Heb dit aan helpdesk gemeld met verzoek tot assistentie. heel laat reactie na reminders en geen interesse in oplossen probleem. Boodschap was: breng computer maar naar expert en laat windows opnieuw installeren. Bleek de fout daar niet te liggen. Kortom 5 dagen computer weg en 75 Euro kosten. Bedankt G-Data!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.