Ga volledig online met deze 12 handige webdiensten

Door: richard-veenstra | 26 maart 2014 08:30

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Op onze website kan je regelmatig lezen over onbekende webdiensten die jouw online leven leuker en makkelijker maken. Het internet verandert echter snel en daarom hebben we een nieuwe lijst met handige, creatieve en leuke online diensten voor je samengesteld.

Tip 01: Series kijken

Netflix verovert Nederland in rap tempo. De online videodienst is een soort Spotify voor films en series. Voor een vast bedrag per maand kun je duizenden films en series kijken op je pc of Mac. Meld je aan door op Start je gratis maand te klikken, je kunt met een creditcard betalen of kiezen voor automatische incasso of iDeal.

De eerste maand is gratis, daarna kost het 7,99 euro per maand. Ook als je alleen een gratis maand wil, moet je je betaalgegevens invoeren. De collectie is groot, maar niet alles is aanwezig. Het aanbod aan films is vooral erg karig, oudere titels zijn beter vertegenwoordigd dan nieuwere.

Het aanbod van series is veel groter, blockbusters als Breaking Bad, Dexter en Californication kun je zonder onderbreking van reclame en met ondertiteling kijken, net als de door Netflix geproduceerde serie House of Cards. Voor je iPad, iPhone of Android-toestel zijn speciale apps ontwikkeld en menig ander apparaat met een wifi-aansluiting wordt ondersteund, waaronder ook smart-tv's

Tip 01 Netflix is de ultieme dienst om series en films voor een vast bedrag per maand te kijken.

Tip 02: Notities maken

Met Keep van Google maak je handige notities. Keep is een onderdeel van Google Drive en om de dienst te kunnen gebruiken, moet je beschikken over een Google-account. Ga naar deze website en klik op Notitie toevoegen om een nieuwe notitie te maken. Geef de digitale post-it een titel en schrijf je tekst eronder. Wil je een lijstje maken, selecteer dan het derde icoontje van links en vul bij Lijstitem een onderdeel in.

Als je op Gereed drukt, wordt je notitie op het prikbord weergegeven. Je kunt ook een alarm aan een notitie meegeven door op het eerste icoontje te klikken, met het tweede icoontje verander je de kleur van de notitie. Je kunt ook een afbeelding aan je notitie kunt toevoegen.

Heb je een Android-smartphone of -tablet en ben je met hetzelfde account hierop ingelogd, dan verschijnen je notities automatisch op je Google-apparaat in de app Keep.

Tip 02 De bonte verzameling digitale krabbeltjes in Google Keep.

Tip 03: Foto's bewerken

Om een foto te kunnen bewerken, heb je niet per se een apart programma als Photoshop nodig, dit kun je tegenwoordig gewoon vanuit je browser doen. Ga naar www.pixlr.com/editor en klik op Open afbeelding van computer. Als je bekend bent met een fotobewerkingsprogramma, dan zal de vormgeving van Pixlr je bekend voorkomen.

Links vind je een aantal gereedschappen, rechts de verschillende lagen van je afbeelding en de bewerkingsgeschiedenis. Helemaal bovenaan zie je het menu waarmee je afbeeldingen kunt openen en opslaan of bijvoorbeeld het canvas kunt draaien. Net als Photoshop kent Pixlr ook een aantal effecten. Deze open je door op Filters te klikken.

Pixlr is geen speeltje, het voelt aan als een compleet pakket en het kan allerlei bewerkingen voor je doen. Het grootste voordeel is dat je het programma gratis kunt gebruiken zonder je aan te melden. Voor je mobiele apparaat zijn speciale app-versies beschikbaar.

Tip 03 De vormgeving van Pixlr doet erg denken aan die van Photoshop, links zie je de verschillende gereedschappen.

Tip 04: Reis plannen

TripAdvisor is één van de uitgebreidste reissites op het internet. Op de website vind je in een handomdraai hotels, restaurants en bezienswaardigheden in een bepaalde stad of regio. Typ je bestemming in het zoekvenster en selecteer Bestemmingen, de website geef je een overzicht van de populairste attracties op je bestemming.

Handig is dat alle attracties, hotels en restaurants een waardering hebben. Dit zijn waarderingen van TripAdvisor-leden, ze worden dus niet door reisbureaus of commerciële instanties geschreven. Zo weet je precies wat de écht leuke plekjes in een stad zijn. De site oogt een beetje rommelig, mede dankzij de vele reclame-uitingen, widgets en Facebook-modules aan de rechterkant van het scherm.

Voor iOS en Android zijn speciale apps beschikbaar. Een nuttige functie in die apps is dat je kunt naar het dichtstbijzijnde restaurant of hotel en je meteen ziet wat de waardering van andere reizigers is.

Tip 04 Met TripAdvisor ben je geen hulpeloze toerist meer. Door de waarderingen van andere gebruikers weet je precies waar je moet zijn in een stad of regio.

3 Reactie(s) op: Ga volledig online met deze 12 handige webdiensten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 maart 2014 07:52 Anoniem
  Ik vind Netflix Ideaal. Nu nog wat meer aanbod in recentere films en het is perfect. Dit is toch wel de toekomst.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 maart 2014 08:50 Anoniem
  Netflix? Doe mij maar een Androidstick met XBMC en Icefilms. En daarbij RTL XL, Uitzendinggemist, Topdocumentary Films, etc.
  Véél meer dan Netflix, en na een eerste investering in de stick helemaal gratis.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 april 2014 19:07 Anoniem
  Netflix??? PirateBay ja!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.