Gaaiho PDF Reader 3 -Pdf’s lezen sexy gemaakt

Door: redactie-computertotaal | 23 september 2016 10:44

Apps & Software

Je kunt geen mail openen of een site bezoeken of je botst wel op een pdf-document. Nou kunnen de meeste browsers ook pdf’s openen, maar een echte pdf-lezer werkt toch net iets comfortabeler. Handiger ook, vooral met de extra’s die je er met Gaaiho PDF Reader 3 bijkrijgt.

Gaaiho PDF Reader 3


Taal
Engels

OS
Windows XP/Vista/7/8/10

Website
www.gaaiho.com
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Snel
  • Annotaties maken
  • Cloud-integratie
  • Minpunten
  • Loopt af en toe vast

Zeg ‘pdf-lezer’ en bijna iedereen denkt spontaan aan Adobe Reader. Daar is weinig mis mee, behalve dat die software nogal sloom is, bepaald niet zuinig is met systeembronnen, je frequent met updates confronteert en geregeld ten prooi valt aan exploits. Er zijn alternatieven, zoals het vooralsnog weinig bekende Gaaiho PDF Reader 3. Lees ook: 3 gratis programma's om alles met je pdf's te doen.

Extra’s

Op het eerste gezicht zou je denken dat een pdf-lezer weinig boeiend is: zolang de tool pdf-documenten correct (en snel) weergeeft, zit je goed. Dat geldt gelukkig ook voor Gaaiho PDF Reader, maar enkele toevoegingen maken dit programma extra aantrekkelijk. Zo kun je bladwijzers koppelen aan elke gewenste locatie binnen een pdf, zodat die slechts een muisklik van je verwijderd zijn.

Het is bovendien mogelijk allerlei annotaties aan een pdf-document toe te voegen, waaronder gekleurde tekstmarkeringen, eigen tekst(kaders), kant-en-klare of zelf gecreëerde stempels met variabelen (zoals de datum of tijd), een eigen (getekende) handtekening, call-outs, (doorzoekbaar) commentaar, geometrische figuren en memoblaadjes. Zelfs geluidsfragmenten en externe documenten laten zich aan een pdf koppelen.

We vinden bovendien erg handig dat je rechtstreeks vanuit het programma een pdf-document als bijlage van een mailtje kunt verzenden of naar Dropbox of Evernote kunt sturen. Met Gaaiho PDF Reader kun je tevens een wachtwoord aan een pdf koppelen zodat alleen ingewijden het document kunnen openen.

Je kunt een pdf-document op allerlei manieren van notities voorzien.

Beheerder

Een absoluut handige toevoeging, althans voor wie vaak met pdf-documenten werkt, is de ingebouwde pdf-manager. Die gaat namelijk automatisch op zoek naar pdf-documenten op je schijf of, als je dat verkiest, alleen binnen specifieke mappen. Alle gevonden documenten worden dan in een lijst gepresenteerd. Met de zoekfunctie kun je naar (al dan niet gedeeltelijke) bestandsnamen zoeken, waarbij je de zoektocht ook kunt beperken tot pdf’s van een bepaalde datum of grootte. De hits verschijnen in een lijst met een voorbeeldweergave waarop je via een schuifknop snel kunt in- en uitzoomen.

Conclusie

Gaaiho PDF Reader 3 is een waardig alternatief voor Adobe Reader. Vooral de mogelijkheid tot het toevoegen van allerlei annotaties en de beheermodule met zoomfunctie geven de tool een meerwaarde.

Inmiddels is versie 4 van Gaaiho PDF Reader alweer uit. De zaken die we in dit artikel hebben besproken, kloppen voor zover we kunnen zien nog steeds. Probeer vooral ook de mobiele apps voor iOS en Android eens uit.

0 Reactie(s) op: Gaaiho PDF Reader 3 -Pdf’s lezen sexy gemaakt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.