GameSave Manager 2.3

Door: Robbert Brus | 17 oktober 2011 15:56

Apps & Software

Het blijft een lastig probleem voor de fanatieke gamer: u wilt een nieuwe installatie van de computer uitvoeren, maar niet de opgeslagen speldata verliezen. Bij de meeste spellen zitten deze zogenoemde 'savegames' diep verborgen in de computer en is een simpele back-up van de bestanden niet altijd mogelijk.

GameSave Manager kan van een groot scala aan spellen wel de informatie vinden en de savegames opslaan, zodat u na een nieuwe installatie of aankoop van een nieuwe computer gewoon verder kunt spelen waar u gebleven was.

De werking van GameSave Manager wijst zichzelf. Direct na het uitvoeren van het programma gaat het op zoek naar alle geïnstalleerde spellen op de computer. Onder het tabblad Backup Gamesave(s) staat een lijst met alle spellen waarvan GameSave Manager de opgeslagen spellen kan opslaan. De back-ups van uw savegames worden opgeslagen in een gsba-bestand. Dit bestand wordt gebruikt om later de gegevens weer terug te halen. Naast het lokaal opslaan van uw savegames, biedt het programma de mogelijkheid om uw spellen op te slaan via een ftp-verbinding of bij een online opslagdienst zoals Dropbox.

Onder het tabblad Backup Gamesave(s) ziet u een lijst met alle spellen waar de savegames van kunnen worden opgeslagen.

Back-up en herstel

Ook als wekelijks back-uppen voor u niet echt is weggelegd, kunt u goed uit de voeten met GameSave Manager. Het is mogelijk een schema te maken zodat op gezette tijden automatisch een back-up wordt gemaakt. Ook hier kan gekozen worden voor lokaal opslaan of bij een online opslagdienst.

Het herstellen van savegames gaat met hetzelfde gemak als het maken van de back-ups. Het is slechts een kwestie van het gemaakte gsba-bestand selecteren en de savegames kiezen die hersteld moeten worden. Na een aantal klikken kunt u zo weer verder spelen waar u was gebleven.

Stel in wanneer GameSave Manager een back-up van uw spellen moet maken.

Conclusie

Het is prettig dat er toch een manier is om opgeslagen spellen mee te nemen naar een andere computer. Het programma is compleet en biedt veel mogelijkheden. Helaas zitten er ook nog een aantal foutjes in het programma, zo moeten Windows 7-­gebruikers het programma als administrator draaien en crashte het programma tijdens de test af en toe. Gelukkig is het programma nog volop in ontwikkeling en zullen deze schoonheidsfoutjes in de toekomst ongetwijfeld verholpen worden.

GameSave Manager 2.3

Freeware

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7

Oordeel 7/10

Pluspunten

Online opslaan

Automatische back-ups

Gemakkelijk in gebruik

Minpunten

Crasht zo nu en dan

Moet als administrator worden uitgevoerd

Geen andere taal mogelijk

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: GameSave Manager 2.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.