GarageBand is leuk, maar KORG is voor het echte werk!

Door: Martin Gijzemijter | 08 april 2012 15:04

Apps & Software

Dat de iPad ook zeer geschikt is voor de professionele muzikant, bewijst deze app. KORG iMS-20 is een digitale remake van de gelijknamige analoge synthesizer.

KORG iMS-20 is een zeer geavanceerde app, waarmee je daadwerkelijk professionele muziek kunt componeren. Een digitale versie van de, in de industrie beroemde, Korg MS-20 analoge sequencer en onmisbaar voor iedereen die de iPad wil gebruiken om te componeren. Bij het openen van de app is direct duidelijk te zien dat de app niet bedoeld is voor beginnende muzikanten. De mogelijkheden van de iMS-20 zijn met onder andere de ingebouwde drum machine en mixer nagenoeg onbeperkt.

Muziek die gemaakt is met de app kan je bewaren of direct delen op Soundcloud. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om te communiceren met andere apps die hier ondersteuning voor bieden.

Kortom

KORG iMS-20 is een digitale remake van een analoge synthesizer. De app biedt erg veel mogelijkheden en is duidelijk gereedschap voor mensen die weten waar ze mee bezig zijn. De mogelijkheid om met andere apps te communiceren is erg handig om als producer de perfecte track te maken.