GCstar 1.6.1

Door: Robbert Brus | 22 juni 2012 13:44

Apps & Software

Op het internet zijn diverse tools te vinden om uw collecties te archiveren, maar vaak is per verzameling een andere tool nodig of moet er flink voor betaald worden. GCstar is een eenvoudige collectiemanager welke genoeg mogelijkheden biedt om ook uw verzamelingen in op te slaan.

Zodra GCstar de eerste keer wordt gestart kan gekozen worden voor een ruime keuze aan vooraf ingestelde verzamelingen zoals boeken, computerspellen, stripboeken, wijn, muziek, postzegels en meer. Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid verzamelingen zelf te ontwerpen en te importeren. Na het aanmaken van een database spreken de knoppen voor zich. Een plusje dient voor het maken van items en een diskette voor het opslaan. De informatie die aan een item kan worden gegeven verschilt per verzameling. Zo kunnen bij computerspellen ook codes, serienummers en schermafbeeldingen worden toegevoegd. Hoewel de hoeveelheid informatie dat kan opgeslagen niet al te uitgebreid is, blijft het programma daardoor wel overzichtelijk. Daarbij is het altijd mogelijk om zelf tags of opmerkingen toe te voegen.

Met een beetje werk staat de verzameling in de computer.

Een database kan naar verschillende soorten bestandsformaten worden geëxporteerd: in een handomdraai exporteert u naar verschillende html-bestanden, een Excel- of csv-bestand (handig als u wilt overstappen naar een ander programma). Hebt u een Android-apparaat, dan kan de database op dit toestel worden bekeken. De nieuwste versie van GCstar 1.6.2 (voor Linux en OS X), biedt de mogelijkheid direct vanaf een Android-toestel barcodes in te scannen naar GCstar op de computer. De Windowsversie zit nog bij versie 1.6.1.

Nederlandse database

Het gemis van een koppeling naar een Nederlandse filmdatabase is er wel. Hoewel MovieMeters.nl wordt aangegeven in de collectie voor films, werkt de koppeling niet. De kracht van de tool zit dan ook in de eenvoud en de mogelijkheid deze op meerdere platformen te installeren.

GCstar 1.6.1

Freeware

Taal Nederlands

Download 19,8 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7, Mac OS X, Linux, FreeBSD

Systeemeisen Onbekend

Maker GCstar ontwikkelaars

Oordeel 7/10

Pluspunten

Erg eenvoudige, overzichtelijke interface

Kan naar veel bestandstypen exporteren

Leuke opties voor het exporteren naar html

Minpunten

Zeer ingewikkelde installatie voor OS X

1.6.2 nog niet voor Windows beschikbaar

Geen werkende Nederlandse databases beschikbaar

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: GCstar 1.6.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.