Gearbox maakt releasedatum Borderlands 2 bekend

Door: Elmar Rekers Elmar | 22 februari 2012 15:02

Apps & Software

Ontwikkelaar Gearbox maakt woensdag bekend dat Borderlands 2 op 21 september gelanceerd wordt. De first-person shooter komt uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Met Borderlands 2 geven ontwikkelaar Gearbox en uitgever 2K Games een vervolg aan het succesvolle eerste deel uit 2009. De RPG-shooter speelt zich wederom af op planeet Pandora en wordt volgens de studio "groter, beter en bruter" dan zijn voorganger.

Exclusieve content

Gamers die een pre-order op het spel plaatsen zullen toegang krijgen tot de Borderlands 2 Premiere Club, waarmee exclusieve items in de game toegankelijk worden. Daarnaast komen zaken als het Gearbox Gun Pack, een Golden Key en de Vault Hunter's Relic gratis beschikbaar.

Hoewel Borderlands 2 zich in dezelfde spelwereld afspeelt, belooft Gearbox dat gamers veel nieuwe omgevingen zullen bezoeken, met nieuwe personages en klassen kunnen spelen en enorm veel nieuwe wapens tot hun beschikking krijgen. Nog meer dan in de eerste Borderlands zal er een nadruk liggen op de coöperatieve spelmodus voor vier spelers.