Gebarentaal met de dokter is verleden tijd

© CIDimport

Gebarentaal met de dokter is verleden tijd

Geplaatst: 11 februari 2012 - 08:34

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Robin Smit

Wanneer je in een vreemd land in een situatie komt waarin je met een dokter moet spreken, kan communicatie een groot probleem zijn. Speciaal hiervoor ontwikkelde de Radboud Universiteit de app REshape HealthTalk.

Deze app is gemaakt om in tien verschillende talen met een dokter in het buitenland te kunnen communiceren. Dit doet de app door de patiënt en de dokter om beurten een zin te laten selecteren. Deze zin wordt vervolgens aan de andere persoon in zijn of haar eigen taal getoond, waarop die daar weer een antwoord op kan geven.

Zo is het met de app mogelijk om de meest uiteenlopende klachten aan een dokter voor te leggen, vragen te stellen, of om hulp te vragen. Ondanks de pittige prijs, weet de app erg te overtuigen door de vele mogelijkheden die worden geboden. Het is ook duidelijk te zien dat HealthTalk rekening houdt met de meest uiteenlopende scenario's.

Kortom

REshape HealthTalk is een een app die het eenvoudig maakt om met een dokter in een vreemde taal te communiceren. Door de tien verschillende ondersteunde talen en het grote aantal vragen en antwoorden dat de app biedt, is HealthTalk zeker een erg handig middel voor op vakantie. Helaas is de prijs van de app wel aan de hoge kant.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten