Gebruik Internet Explorer stijgt ten koste van Chrome

Door: chris-koenis | 02 april 2012 14:07

Apps & Software

Het gebruik van Internet Explorer is in maart opnieuw flink gestegen. Dit gaat ten koste van concurrenten Chrome en FireFox.

Internet Explorer is na een jarenlange teruggang ten faveure van rivalen Chrome en Firefox weer op de weg terug, zegt meetdienst NetApplications. De kentering wordt veroorzaakt doordat Windows 7 zich steviger in de Amerikaanse markt heeft gevestigd. Bijna de helft van alle computers draait daar inmiddels op dat besturingssysteem. De helft van deze gebruikers surft weer met behulp van standaardbrowser IE9.

Hoewel IE internationaal gezien nog altijd veruit de meest gebruikte webbrowser is, zag het zijn hegemonie de laatste jaren langzaam afbrokkelen. Opkomende rivalen als Google's Chrome en Mozilla FireFox zagen hun marktaandeel beide stijgen tot 20 procent. Aan het eind van 2011 was het marktaandeel van IE gedaald tot 51,87 procent.

In januari de ommekeer

In januari van dit jaar kwam de ommekeer en begon het marktaandeel van Microsofts browser weer te groeien. Inmiddels is dat gestegen naar 53,83 procent. Met name de afgelopen maand was er een sterke stijging zichtbaar en kwam er bijna een procentpunt bij.

Overigens geven de statistieken van de concurrent van NetApplications, meetdienst StatCounter, een ander beeld van de browsermarkt. Hun cijfers vertellen dat Chrome IE al tot enkele procentpunten is genaderd. Volgens hen was Chrome op 18 maart van dit jaar zelfs even wereldwijd de meest gebruikte browser.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Gebruik Internet Explorer stijgt ten koste van Chrome

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.