Geef een 'oudere uitstraling' aan je foto's

Door: ramon-frankfort | 02 september 2011 17:02

Review

Bij een spiegelreflexcamera met een 'snelle' lens kun je kiezen welk gedeelte van de foto scherp en welk gedeelte onscherp wordt, waardoor je tal van creatieve mogelijkheden krijgt.

De achtergrond onscherp en de persoon op de voorgrond scherp? Juist omgekeerd, of een mooi verloop van de scherpte? Met de app TiltShift Generator kun je dezelfde effecten krijgen. Nadat je een foto hebt gemaakt, open je hem in deze app om de scherptediepte aan te passen of om een vignet (donkere hoeken) toe te voegen.

Met de functie Blur stel je in TiltShift Generator de scherptediepte in. Daarbij kun je kiezen voor een rond verloop, wat ideaal is voor bijvoorbeeld portretten, of voor een rechtlijnig verloop, wat een betere optie is bij foto's met een gebouw of een brug, zoals je in de foto hier naast kunt zien. Een ander mooi effect geef je aan een foto door het contrast extreem te vergroten, wat krachtige, abstracte beelden oplevert.

Kortom

Met de TiltShift Generator-app kan dit heel snel en gemakkelijk; één

vingerstreek is voldoende. Door de Saturation met behulp van deze app te verlagen, wordt de intensiteit van de kleuren verminderd. Zo geef je een 'oudere uitstraling' aan je foto's.

0 Reactie(s) op: Geef een 'oudere uitstraling' aan je foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.