Geef het Windows 10-startmenu een klassieke look met Classic Shell

Door: Chwhynny Overbeeke | 01 oktober 2016 08:05

Apps & Software

Ben je geen fan van het nieuwe startmenu in Windows 10? Geen probleem. Met Classic Shell kun je het uiterlijk van het startmenu aanpassen voor een klassieke look.

Niet iedereen is te spreken over de eeuwig veranderende look en indeling van het Windows 10-startmenu. In Windows 8 verdween het startmenu zelfs, wat bij velen voor frustraties zorgde. En in Windows 10 heeft Microsoft een aantal erg drastische veranderingen doorgevoerd die niet door iedereen gewaardeerd worden. Gelukkig is het mogelijk om met het gratis programma Classic Shell het uiterlijk en de indeling van het startmenu aan te passen. Lees ook: Dit moet je doen als je Windows 10-startmenu niet meer werkt.

Wat is Classic Shell?

Classic Shell is een applicatie die het mogelijk maakt om het Windows 10 startmenu naar je smaak aan te passen. Het programma vervangt het originele Windows 10 startmenu niet: het kan nog gewoon benaderd worden door de Shift-knop ingedrukt te houden terwijl je op het startmenu klikt.

Classic Shell ondersteunt 40 verschillende talen, dus als je Windows 10 in het Nederlands gebruikt kom je niet ineens met een Engelstalig startmenu te zitten als je dat niet wilt.

Als je Classic Shell gedownload en geïnstalleerd hebt, krijg je wanneer je voor de eerste keer het startmenu aanklikt de instellingen van het programma te zien in plaats van het startmenu. Als je het instellingenmenu afsluit zonder iets te veranderen, krijgt het startmenu de Windows 7 look.

De 3 standaard stijlen van Classic Shell.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu en kies Settings om terug naar het instellingenmenu te gaan. Hier kun je kiezen uit drie verschillende stijlen. De Classic stijl lijkt op die van Windows 95 en 98. Classic with two columns lijkt op het Vista startmenu. En Windows 7 lijkt erg op de stijl van het startmenu in Windows 7.

Je kunt tevens kiezen uit twee verschillende startknoppen, of je kunt je eigen startknop maken en toevoegen. Er zijn mer dan 100 instellingen die je kunt wijzigen. Zo biedt het programma de mogelijkheid om je Favorieten weer te geven en de items in het startmenu te organiseren. Ook kun je skins downloaden of zelf maken, om je startmenu nog meer aan je smaak aan te passen.

Het instellingenmenu van Classic Shell.

0 Reactie(s) op: Geef het Windows 10-startmenu een klassieke look met Classic Shell

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.