Geen wearable meer nodig: Google Fit op je smartphone

Door: Stefanie Katzenbauer | 30 mei 2019 07:42

Google Fit
How To

Waar je eerst alleen nog je bewegingen en gezondheid bij kon houden met een smartwatch, heb je nu alleen nog maar je smartphone nodig. Google heeft geïnvesteerd in het ontwikkelen van de Fit app zodat je niet langer een smartwatch nodig hebt. De Google Fit app houdt je activiteiten en je bewegingen bij.

Om de app helemaal goed te kunnen gebruiken, dien je eerst wat gegevens over jezelf in te voeren. Vooral je lengte en gewicht zijn belangrijk. Hierdoor kan de Google Fit app berekenen hoeveel calorieën je verbrandt wanneer je aan het sporten bent. Ook houdt de app je beweegminuten en hartpunten bij. Deze twee onderdelen heeft Google samengesteld met de Wereldgezondheidsorganisatie omdat het voor velen lastig is om te weten welke bewegingen nu echt een positief effect hebben op je gezondheid. Google houdt automatisch al je bewegingen bij. Voor de meest nauwkeurige resultaten kun je je telefoon het beste in je broekzak houden tijdens je activiteiten. Een nadeel van de app is wel dat ‘ie het oppakken van je telefoon als beweging telt. Mocht je willen sjoemelen, dan hoef je je telefoon maar een paar keer omhoog en omlaag te zwaaien om 50 stappen gezet te hebben zonder van je plaats te zijn gekomen.

Beweegminuten

Onder de beweegminuten vallen eigenlijk alle bewegingen die je maakt. Of dat nou een korte wandeling naar de supermarkt is of een stukje fietsen om bij een afspraak te komen: al je beweegminuten tellen. Het doel voor een minimaal aantal beweegminuten kun je in de app instellen. Dit wordt vervolgens je persoonlijke doel. Hoe langer je de app gebruikt, hoe meer deze op jou afgestemd wordt. Uiteindelijk krijg je hierdoor ook op jou afgestemd advies

Google Fit smartphone

Hartpunten

De hartpunten verdien je door een activiteit te doen waar je hartslag flink van omhoog gaat bijvoorbeeld touwtjespringen of rennen. Je verdient de hartpunten per minuut aan matig intensieve activiteiten. Wanneer je voor een sterk intensieve workout gaat, verdien je twee hartpunten per minuut. 

Google Fit smartphone

Activiteit handmatig toevoegen

Door rechtsonder op het plusje te tikken kun je handmatig activiteiten toevoegen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een activiteit gedaan hebt die Google Fit moeilijker kan bijhouden, zoals gewichtheffen. 

Google Fit smartphone

Google Fit koppelen met andere apps

Je kunt je Google Fit account koppelen met andere fitapps zoals Runkeeper of de Fitbit. Hiervoor ga je naar de betreffende app die je wil koppelen en zoek je onder ‘instellingen’ naar ‘koppelingen beheren’. De volgende keer dat je gaat hardlopen en je gebruikt Runkeeper, houdt ook Google Fit je vorderingen bij. 

Google Fit Smartphone

0 Reactie(s) op: Geen wearable meer nodig: Google Fit op je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.