Gehackt certificaatbedrijf DigiNotar failliet

Door: andreas-udo-de-haes | 20 september 2011 13:34

Apps & Software

De Haarlemse rechter heeft het faillissement van DigiNotar uitgesproken. Het bankroet was door het Amerikaanse moederbedrijf Vasco aangevraagd.

DigiNotar is op de fles. Vandaag heeft de rechtbank Haarlem het faillissement van het gehackte bedrijf uitgesproken. Het geplaagde concern werd feitelijk op sinds 2 september bevroren, nadat het Rijk na zware druk medebewindvoeder was geworden en het operationele beheer van de certificaatautoriteit (CA) had overgenomen. De rechtbank heeft een curator aangesteld om het faillissement af te wikkelen.

Vasco is veilig

Het faillissement is aangevraagd door de eigenaar van DigiNotar, het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf Vasco. Kendall Hunt, de ceo, laat DigiNotar hard vallen en benadrukt vooral dat Vasco nog steeds veilig is.

"Alhoewel we verdrietig zijn door deze actie en de omstandigheden het noodzakelijk maakte, wijzen we onze klanten en investeerders erop dat het incident bij DigiNotar geen impact heeft op de core authenticatietechnologie van Vasco", aldus Hunt in een verklaring.

Van sieraad tot grofvuil

Begin dit jaar nam Vasco DigiNotar over. "We hebben werkelijk een sieraad gekocht", zei de ceo Hunt nog tegen analisten in januari. Ruim een half jaar later is DigiNotar gehackt, verfoeid en nu failliet.

Voor een uitgebreide geschiedenis van het bedrijf, lees "De opkomst en ondergang van DigiNotar".

Lees alle berichtgeving van Webwereld over DigiNotar op de dossierpagina.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Gehackt certificaatbedrijf DigiNotar failliet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.