Geheime borden gebruiken in Pinterest

Door: Martin Gijzemijter | 14 april 2014 10:04

How To

Officieel is Pinterest natuurlijk bedoeld om je interesses met zoveel mogelijk mensen te delen. Veel mensen gebruiken de dienst echter ook voor dingen die ze voor zichzelf willen houden. Voorheen was dat niet mogelijk, maar met de introductie van verborgen borden is dat geen probleem meer.

Verborgen bord maken

Een verborgen bord op Pinterest is vrijwel identiek aan een gewoon bord, met als grote verschil dat het bord alleen zichtbaar is voor de persoon die het heeft aangemaakt. De eerste gedachte is wellicht: wat heb je te verbergen dan? Maar er zijn meer dan genoeg redenen om een verborgen bord aan te maken. Bijvoorbeeld als je een hobby hebt waar je je voor schaamt (google maar eens op Bronies), maar ook als je in het geheim dingen wilt verzamelen die je wilt gebruiken bij een huwelijksaanzoek.

Zo'n geheim bord is tegenwoordig prima mogelijk (Pinterest introduceerde de mogelijkheid al een jaar geleden, maar sinds zeer recent is het mogelijk om een onbeperkt aantal verborgen borden te maken). Om een verborgen bord aan te maken, klik je op het plusteken rechtsboven en vervolgens op Een bord maken. Vul nu de gegevens in zoals je dat altijd zou doen op Pinterest, maar kies onderin op Ja, bij Bord verbergen? Zodra je klikt op Bord maken, zal je bord worden aangemaakt, maar er is niemand die dat kan zien, behalve jijzelf.

Een verborgen bord aanmaken werkt op één optie na hetzelfde als een gewoon bord maken.

Verborgen bord openbaar maken

Het kan natuurlijk zijn dat je een bord aanvankelijk verborgen wilde houden, maar dat er iets verandert waardoor dat niet langer nodig is. Bijvoorbeeld omdat je het aanzoek hebt gedaan en je de voorbereiding wilt delen, of omdat je ontdekt dat alle mannen stiekem Bronies zijn en je je dus nergens voor hoeft te schamen. Dan is het goed om te weten dat je een verborgen bord heel eenvoudig openbaar kunt maken.

Om dit te doen, klik je in Pinterest bovenin op je profielnaam en op Jouw profiel en pins in het menu dat uitklapt. Vervolgens klik je op het verborgen bord en daarna op Bord bewerken. In de pop-up die verschijnt, kun je Ja, bij Bord verbergen? veranderen in Nee, waarna je bord direct zichtbaar zal zijn voor iedereen.

Eens verborgen hoeft niet altijd verborgen te zijn. Je kunt een bord altijd weer openbaar maken.

2 Reactie(s) op: Geheime borden gebruiken in Pinterest

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 28 augustus 2014 10:21 Anoniem
  ik probeer mijn bord openbaar of te verbergen.
  Ik kom hetzelfde venster met o.a. kaart toevoegen.. maar nergens staat Bord verbergen? Ja/Nee.
  Snap niet waarom ik dat niet kan aanpassen.
  Gr Marion
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 februari 2016 13:06 Anoniem
  Mijn verborgen borden blijken niet verborgen. Wanneer mijn naam in google ingegeven wordt, komen ook alle verborgen borden voor iedereen zichtbaar. Wat kan ik hieraan doen? grt Kristel
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.