Gemakkelijk films bekijken op de iPad of iPhone

Door: | 15 april 2012 13:04

Apps & Software

Iedereen die wel eens een film of aflevering van z'n favoriete serie heeft gedownload kent de populaire software VLC Player wel. Dit is een mediaspeler die zo'n beetje elk denkbaar video-formaat afspeelt, zonder dat je speciale codecs of plug-ins hoeft te installeren. Dankzij de app VLC Streamer kun je de films die op je computer staan gemakkelijk streamen naar je iPad of iPhone.

De VLC Streamer-app werkt samen met speciale server software die je op je computer moet installeren. Je kunt heel handig een download-link naar je zelf e-mailen vanuit de app. In de software op je computer geef je aan welke films gestreamd moeten worden en met de app op je iPad of iPhone kun je deze vervolgens bekijken.

Het streamen van films en series werkt alleen wanneer de speciale software op je computer aan staat. Wil je ook onderweg genieten van je gedownloade films, dan kun je een film opslaan op je iPad.

Kortom

VLC Streamer is een prima manier om je gedownloade films en series eenvoudig te bekijken op je iPad of iPhone. De interface is vrij eenvoudig, maar de mogelijkheden zijn gewoon goed.