GemistDownloader 2.5.1.9

Door: onno-karman | 06 december 2010 14:15

Apps & Software

Begin dit jaar bespraken we op onze website versie 2.0 van het programma GemistDownloader, waarmee u uitzendingen van onder andere Uitzending Gemist kunt downloaden. Inmiddels zijn we alweer toe aan versie 2.5.1.9 en omdat we bij de vorige test weinig minpunten konden ontdekken, zijn we dan ook benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden. Is GemistDownloader nóg beter geworden?

Een van de kleine minpuntjes van Gemist­Downloader 2.0 was dat u slechts één download tegelijk kon starten. Wanneer u een aantal uitzendingen van bijvoorbeeld Koefnoen wilde downloaden, zat er dus niets anders op dan steeds te wachten tot de uitzending gedownload was om vervolgens de nieuwe download te starten. Mede dankzij deze aanmerking heeft de maker van GemistDownloader een nieuwe batch-optie toegevoegd. Zo kunt u een aantal programma’s klaarzetten in een wachtlijst om ze achter elkaar te downloaden. In plaats van te kiezen voor Start downloaden, klikt u op de knop Toevoegen aan que. Hier wordt natuurlijk ‘queue’ bedoeld (of eigenlijk zelfs wachtrij, aangezien het programma vertaald is), maar goed. Naast deze handige nieuwe optie, zijn er nog veel meer verbeteringen doorgevoerd. Een belangrijke verbetering in deze nieuwe versie van GemistDownloader is dat u de video’s nu ook kunt opslaan met behulp van het H.264-codec. Deze compressiemethode zorgt voor een hoge kwaliteit.

U kunt nu meerdere downloads klaarzetten in een batchlist (‘que’).

Ondersteuning uitgebreid

Er zijn nog meer nieuwigheidjes, zo wordt het iPod/iPhone-formaat ondersteund, kunt u video’s van YouTube ook in het originele formaat opslaan, kunt u programma’s ook weer in flv-formaat opslaan en is de interface verbeterd voor Windows Vista en 7. Handig is ook dat u bij deze nieuwe versie van GemistDownloader kunt aangeven waar u de video’s standaard wilt opslaan via het (nieuwe) instellingenscherm.

In het nieuwe instellingenscherm van GemistDownloader kunt u een standaardlocatie aangeven voor uw downloads.

Conclusie

GemistDownloader werkt nog net zo prettig als voorheen, daar is niets aan veranderd. Het programma is nog net zo gebruiksvriendelijk en mocht u er niet uitkomen, dan kunt u op het vraagteken klikken voor extra uitleg. De nieuwe mogelijkheden zijn prima geïmplementeerd en er zijn weinig minpunten te vinden, al is de vertaling niet overal even goed. Maar dat is muggenziften!

GemistDown­loader 2.5.1.9

Freeware

Taal Nederlands

Download 5,8 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen onbekend

 

Pluspunten

Erg gebruiksvriendelijk

Ondersteunt veel video­formaten

Handige batch-optie

Minpunten

Vertaling kan beter

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: GemistDownloader 2.5.1.9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.