GemistDownloader 2.9 - Kijk alle tv-programma's offline

© PXimport

GemistDownloader 2.9 - Kijk alle tv-programma's offline

Geplaatst: 21 mei 2016 - 04:06

Aangepast: 14 december 2022 - 14:53

Maikel Dijkhuizen

GemistDownloader is al sinds jaar en dag een prima tool om televisieprogramma's mee te downloaden. Onlangs werd versie 2.9 vrijgegeven met een aantal interessante nieuwigheden. Zo is de interface onder handen genomen en download je nu gemakkelijk afleveringen vanaf KIJK en Belgische gemist-diensten.

Soms is het handig wanneer je videostreams van tv-programma's lokaal kunt opslaan. Bijvoorbeeld wanneer je afreist naar een vakantiebestemming zonder internet of indien je onderweg een spannende serie wilt volgen. GemistDownloader ondersteunt alle Nederlandse gemist-diensten en is in staat om uitzendingen in verschillende formaten op te slaan. Lees ook: Mis nooit meer Uitzending Gemist.

Bestandsformaat kiezen

De gebruikersomgeving van GemistDownloader is gemoderniseerd en sluit prima aan bij de vormgeving van Windows 10. Via enkele stappen loodst het programma je door het downloadproces heen. Allereerst geef je aan bij welke gemist-dienst je het tv-programma wilt ophalen. Hierbij valt op dat de dienst KIJK.nl een plekje in het hoofdmenu heeft gekregen.

 

© PXimport

De populaire mkv-container is in de nieuwe versie als uitvoerformaat beschikbaar.

Hoewel GemistDownloader nu ook streams van de Belgische zenders Één, Canvas en Ketnet kan opslaan, geeft de freeware helaas nergens aan dat deze mogelijkheid bestaat. Nadat je de weblink van de stream in het lege veld hebt geplakt, kies je het gewenste bestandsformaat. Je hebt hierbij keuze om uitzendingen met of zonder ondertiteling te downloaden. Fijn is dat GemistDownloader in de nieuwe versie ook video's naar het mkv-formaat exporteert.

Slimme handigheidjes

De ontwikkelaar is erin geslaagd om GemistDownloader nóg gebruiksvriendelijker te maken. Wil je bijvoorbeeld meerdere afleveringen van een serie downloaden, dan volstaat het om hiervan verschillende url's onder elkaar te plakken. Bij RTL XL zijn de url's soms te lang voor het invoerveld, zodat het soms lijkt of GemistDownloader het tv-programma niet herkent. Het werkt gelukkig wel gewoon.

 

© PXimport

Wie meerdere tv-programma's wil downloaden, plakt alle url's onder elkaar.

Verder ontvang je voortaan een notificatie als het downloadproces is voltooid, mits je minimaal Windows 8 gebruikt. Indien je liever anoniem videobestanden binnenhaalt, voer je de downloads desgewenst langs een proxyserver. Tot slot voorziet het programma de bestanden automatisch van metadata. Smartphones en tablets zijn hierdoor beter in staat om de video's te ordenen.

Conclusie

GemistDownloader heeft een doodeenvoudige interface zonder overbodige poespas. Hierdoor werkt het programma in de praktijk erg lekker. De freeware slaat vlot streams op van onder andere npo.nl, RTL XL, KIJK en YouTube, waarbij de oorspronkelijke resolutie behouden blijft.

9,0

Ons oordeel

Pluspunten

Ondersteuning mkv-formaat

Proxyserver toevoegen

Notificaties

Minpunten

Belgische gemist-diensten onzichtbaar

Kort invoerveld

Conclusie

GemistDownloader 2.9 -------------------- **Prijs** Gratis **Taal** Nederlands **OS** Windows 7/8/10 **Website** [helpdeskweb.nl](http://www.helpdeskweb.nl/gemistdownloader)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten