Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Geneste labels in Gmail

Door: Martin Gijzemijter Martin | 21 januari 2011 15:06

None
Apps & Software

De mogelijkheid om labels te gebruiken in Gmail maakt het mogelijk om e-mails handig en overzichtelijk in te delen. Alhoewel, overzichtelijk, wanneer u zeer veel labels hebt, wordt het natuurlijk alsnog best chaotisch. Gelukkig biedt Gmail een (verborgen) optie om labels in labels aan te maken.

Geneste labels kunnen extreem handig zijn wanneer u bijvoorbeeld e-mails op persoon wilt indelen. Een lijst met veertig personen is natuurlijk lang, maar deelt u deze labels in overkoepelende labels als ‘vrienden’ en ‘familie’, dan is dat een stuk minder rommelig. Voordat u deze optie kunt gebruiken, dient u hem eerst in te schakelen in Gmail Labs, het gedeelte waar zich experimentele functionaliteiten bevinden. Klik hiervoor in Gmail op Instellingen / tabblad Labs. Scrol naar Geneste labels en klik op Inschakelen. Scrol tot slot helemaal naar de onderkant van de pagina en klik op Wijzigingen opslaan.

U moet geneste labels eerst inschakelen in Gmail labs alvorens u ze kunt gebruiken.

Ga nu naar Instellingen / Labels. Bij het veld Maken kunt u een nieuw label ingeven, zoals Vrienden. Wilt u nu een genest label aanmaken binnen Vrienden, dan maakt u een label aan met de naam: Vrienden/Vriendnaam, waarbij u uiteraard de naam van de persoon in kwestie gebruikt. U ziet in het overzicht van labels alle namen van de labels die u hebt aangemaakt, maar geen knop Bewerken. Wilt u bestaande labels bewerken, in dit geval om ze in te delen, dan beweegt u de muis simpelweg over een titel, waarna u deze kunt bewerken. Overigens is het resultaat van uw bewerking niet zichtbaar op deze pagina, u ziet de geneste labels (een label met een plusteken ervoor) op de voorpagina van Gmail.

Extra tip: als u het nog overzichtelijker wilt maken kunt u de hoofdlabels en geneste labels verschillende kleuren geven.

De geneste labels kunt u vervolgens in- en uitklappen in het label overzicht.

0 Reacties op: Geneste labels in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.