Geneste labels in Gmail

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 21 januari 2011 15:06

Apps & Software

De mogelijkheid om labels te gebruiken in Gmail maakt het mogelijk om e-mails handig en overzichtelijk in te delen. Alhoewel, overzichtelijk, wanneer u zeer veel labels hebt, wordt het natuurlijk alsnog best chaotisch. Gelukkig biedt Gmail een (verborgen) optie om labels in labels aan te maken.

Geneste labels kunnen extreem handig zijn wanneer u bijvoorbeeld e-mails op persoon wilt indelen. Een lijst met veertig personen is natuurlijk lang, maar deelt u deze labels in overkoepelende labels als ‘vrienden’ en ‘familie’, dan is dat een stuk minder rommelig. Voordat u deze optie kunt gebruiken, dient u hem eerst in te schakelen in Gmail Labs, het gedeelte waar zich experimentele functionaliteiten bevinden. Klik hiervoor in Gmail op Instellingen / tabblad Labs. Scrol naar Geneste labels en klik op Inschakelen. Scrol tot slot helemaal naar de onderkant van de pagina en klik op Wijzigingen opslaan.

U moet geneste labels eerst inschakelen in Gmail labs alvorens u ze kunt gebruiken.

Ga nu naar Instellingen / Labels. Bij het veld Maken kunt u een nieuw label ingeven, zoals Vrienden. Wilt u nu een genest label aanmaken binnen Vrienden, dan maakt u een label aan met de naam: Vrienden/Vriendnaam, waarbij u uiteraard de naam van de persoon in kwestie gebruikt. U ziet in het overzicht van labels alle namen van de labels die u hebt aangemaakt, maar geen knop Bewerken. Wilt u bestaande labels bewerken, in dit geval om ze in te delen, dan beweegt u de muis simpelweg over een titel, waarna u deze kunt bewerken. Overigens is het resultaat van uw bewerking niet zichtbaar op deze pagina, u ziet de geneste labels (een label met een plusteken ervoor) op de voorpagina van Gmail.

Extra tip: als u het nog overzichtelijker wilt maken kunt u de hoofdlabels en geneste labels verschillende kleuren geven.

De geneste labels kunt u vervolgens in- en uitklappen in het label overzicht.

0 Reactie(s) op: Geneste labels in Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.