Geschiedenis van Windows Update tonen

Door: Kees Krick | 05 oktober 2011 14:59

Apps & Software

Dankzij de functie Windows Update stromen wekelijks volledig automatisch talrijke verbeteringen voor het besturingssysteem en andere programma's van Microsoft uw systeem binnen. Bent u benieuwd wat het allemaal is en wilt u invloed hebben op wanneer die updates op uw systeem worden aangebracht? Dat is allemaal mogelijk.

Een overzicht van aangebrachte updates is op te vragen door op de Windows-knop te drukken (of links onderin te klikken op het Windows-logo) en dan te gaan naar Configuratiescherm / Systeem en beveiliging / Windows Update. Op dit scherm ziet u meteen of er nog updates zijn die nog op het systeem moeten worden aangebracht en ook wanneer er voor het laatst naar updates is gezocht. Onder het kader klikt u op de link Geschiedenis van updates weergeven om een overzicht te krijgen van updates die momenteel op het systeem aanwezig zijn. U ziet precies wat er is geïnstalleerd, op welke datum dat was, de prioriteit per update en of het installeren ook echt gelukt is.

Updates aanbrengen gebeurt vaak onzichtbaar. Gelukkig is altijd in te zien wat er is aangebracht.

Soms mislukt het aanbrengen van een update, maar als het goed is moet het kort daarna dan alsnog succesvol zijn afgerond. Benieuwd waarom een bepaalde update nodig was? Dubbelklik op de regel en in een nieuw venster verschijnt een korte uitleg met de reden en nog wat andere informatie. Sluit het extra venster en klik op OK om terug te keren naar het scherm Windows Update. Om grip te krijgen op hoe en wanneer updates aangebracht worden, klikt u in de linker kolom op Instellingen wijzigen. Behalve een dag en tijdstip uitzoeken, kunt u ook aangeven of het proces volledig automatisch mag plaatsvinden, of dat u per keer een fiat wilt geven voor het downloaden en/of het installeren van de updates.

U bepaalt zelf of alles vanzelf mag gaan, of dat u eerst uw goedkeuring wilt geven.

0 Reactie(s) op: Geschiedenis van Windows Update tonen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.