Gespuis op afstand houden met grote wapens

© CIDimport

Gespuis op afstand houden met grote wapens

Geplaatst: 1 september 2011 - 08:02

Aangepast: 16 november 2022 - 10:25

Redactie ID.nl

In Doom speel je een eenzame marinier die op de Mars-maan Phobos alles op alles moet zetten om te overleven. Wat is er gebeurd? Wetenschappers hebben zitten spelen met poorten naar andere dimensies en hebben hiermee per ongeluk een poort naar de hel geopend.

Resultaat is een maanbasis vol monsters en zombies, maar gelukkig ook hele grote wapens waarmee jij het gespuis op afstand kunt houden om je vege lijf te redden. Dit klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is, want de duivels en demonen duiken niet een voor een op. Ze stormen soms in grote getalen op je af uit de meest uiteenlopende hoeken en gaten.

'On-rails'

In het originele Doom 3 liep je met een zaklamp rond om bij het zien van een monster snel te wisselen naar het door jou geprefereerde wapen om deze leeg te schieten op het monster in kwestie. Het lopen wordt nu voor je gedaan, want id Software heeft gezien dat het lopen in mobiele shooters vaak te wensen overlaat. Daarom zal je 'op een rails' worden gezet en moet je het vizier richten door je iPhone of iPad te bewegen. Je kunt ook nog dekking zoeken als het gevaar te groot is.

Dit klinkt een beetje geforceerd, maar je zal na een paar minuten merken dat het prima werkt. Schieten, herladen en wapens wisselen doe je door een simpele tik op het scherm op de daarvoor bestemde knop en voor je het weet schiet je zombie na demon af alsof je nog nooit anders hebt gedaan.

Kortom

Grafisch is het allemaal dik in orde en de muziek en geluiden komen het beste tot hun recht wanneer je de game met een koptelefoon op speelt. Iets wat aan te raden is, aangezien dit positief bijdraagt aan de algehele beleving van Doom Resurrection. Eigenlijk is het belangrijkste minpunt van de game dat de makers verzuimd hebben om er bijvoorbeeld een leaderboard aan te hangen die je als speler motiveert om de game nogmaals te spelen en je score te verbeteren. Verder een prima game!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten