Gestolen pc verlinkt dieven

Door: rene-schoemaker | 28 december 2010 14:35

Apps & Software

Twee computerdieven in Almere zijn vanmorgen tot hun stomme verbazing gepakt omdat de pc was voorzien van track&trace-software. Via internet wist de politie hun locatie haarfijn te bepalen.

De twee mannen (23 en 27 jaar) uit Almere hadden onlangs een vrij dure pc gestolen bij een bedrijf uit Gelderland. Wat zij niet wisten, was dat de computer een programma bevatte waarmee de locatie van de computer via internet valt te traceren. Daarnaast kon op afstand de webcam worden geactiveerd.

Op webcam

Volgens de politie reageerden de twee stomverbaasd toen agenten deze ochtend voor de deur stonden. De twee zaten net achter de computer en werden op dat moment haarscherp in beeld gebracht door de webcam. De politie heeft de mannen gearresteerd en de computer in beslag genomen.

Bron: Webwereld.nl

1 Reactie(s) op: Gestolen pc verlinkt dieven

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 augustus 2016 03:28 Anoniem
  wat een domboos, als je een pc jat ga er nooit mee op internet wil je hem toch gebruiken dan rest je maar een ding, alles wissen en opnieuw installeren of harde schijf eruit en nieuwe of andere erin en installeer een besturings systeem.
  Hoewel dit meestal afdoende is geeft het je geen garantie dat je niet getraceerd kunt worden als je internet op gaat, maar die uitleg zal ik je besparen.
  Als je googled weet je het ook zo.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.