Get less for more!

Door: ringo-van-dorst | 27 december 2011 10:00

Apps & Software

De wegwerpcamera. Wie heeft er niet ooit een vastgehad? Volkomen vergeten sinds de massale overstap op de digitale camera, tezamen met het fotorolletje. De makers van Hipstamatic willen je deze goeie ouwe tijd opnieuw laten beleven met hun nieuwe en gratis app Disposable.

Disposable lijkt meer te gaan om de emotie (vroeger was alles beter...) dan om de kwaliteit van de foto's en de filters. De app simuleert namelijk de wegwerpcamera, inclusief de gebreken. Je kunt bijvoorbeeld pas je geschoten foto's in het groot zien als je het rolletje hebt volgeschoten. Ook zit de kleur / effectfilter ingebakken in de camera en kan je alleen de mate van het effect per foto instellen.

Er worden drie camera's standaard bijgeleverd en een vijftal extra camera's is momenteel te kopen via de Hipstamart als in-app aankoop. Als je je vervolgens bedenkt dat 1 - deze camera's de lasten geven van een klein schermpje en het niet kunnen bekijken van je foto's totdat de camera leeggeschoten is, en 2 - de camera's (die in wezen niets meer dan instelbare filters zijn) niet zo indrukwekkend zijn, dan kun je je afvragen wie voor deze app gaat vallen.

Wat de app wellicht toch interessant maakt, is de mogelijkheid een camera te delen met iemand anders of een groep. Hiermee kan je dus een evenement door verschillende personen vast laten leggen, op dezelfde Disposable camera.

Kortom

Disposable is een goed uitgewerkt idee om de ouderwetse wegwerpcamera weer tot leven te wekken op je iOS device. De mogelijkheid een camera met vrienden te delen is daarbij een welkome toevoeging. De vraag is echter of je wel zit te wachten op de beperkingen die de oude wegwerpcamera had en die nu digitaal in de app verwerkt zitten, terwijl je weet dat het gebruiksvriendelijker, uitgebreider en/of goedkoper kan met andere apps (Instagram, Camera+, etcetera).

0 Reactie(s) op: Get less for more!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.