Gezichten taggen in een handomdraai

Door: menno-van-bohemen | 01 februari 2012 10:46

Apps & Software

Je kent ze vast wel, die berichtjes op facebook die je vertellen dat je bent 'getagd' in een foto. Met andere woorden: iemand heeft jouw gezicht herkend op een foto en dit aangegeven in de foto. Het resultaat is dat je een verzameling hebt met alle foto's waar jij op staat.

Face.com is een gezichtsherkenningssoftware die gebruik maakt van een grote database vol met gezichten. Aan de hand van deze database worden automatisch gezichten herkend. Wanneer je gebruik maakt van KLIK by face.com en een foto maakt van bijvoorbeeld een vriend, dan krijg je direct een kader te zien rondom het gezicht. Zodra de software het gezicht herkent, dan komt de naam van je vriend er automatisch bij te staan. Waarschijnlijk zal de app in het begin niet weten wie je vriend is. In dat geval kun je makkelijk een naam toevoegen uit de facebook-contacten die je in de app hebt geïmporteerd. Grote kans dat het gezicht en de naam van je vriend wordt opgenomen in de grote database van face.com.

KLIK by face.com laat je dus gezichten herkennen, zelfs al voordat de foto is genomen. Als de foto is genomen, dan kun je op gemakkelijke wijze een kleurfilter aan de foto toevoegen en de foto delen op facebook. Ook kun je een locatie toevoegen. Wanneer meer vrienden de app gebruiken krijg je een mooi overzicht met de genomen foto's en de locaties ervan.

Kortom

KLIK by face.com is foto-app die er mooi uitziet. Het leuke aan de app is dat je personen al kunt taggen voordat een foto genomen is. Vaak doet de app dit al automatisch voor je. Verder is de app gewoon een middel om de database met gezichten van face.com aan te vullen. Daar draaien we niet omheen.

0 Reactie(s) op: Gezichten taggen in een handomdraai

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.