Gezond blijven met haken en ogen

Door: robin-smit | 14 oktober 2012 15:28

Review

Gezond blijven willen we natuurlijk allemaal. Helaas wil het wel eens gebeuren dat je net even wat minder tijd besteedt aan je lichaam dan je zou willen. Voor dit probleem is er nu de app Withings. Een persoonlijke coach die jou helpt om gezond te blijven.

In Withings wordt je gezondheid gemeten aan de hand van vier verschillende factoren. Dit zijn gewicht, activiteit, slaap en hart. Deze vier factoren zijn in het hoofdscherm van de app in een figuur geplaatst, waardoor je direct kan zien hoe je op dit moment scoort op die punten.

De manier waarop je de scores op individuele gebieden kunt verbeteren verschilt volledig per onderdeel. Zo kan je je gewicht bijhouden door je simpelweg dagelijks te wegen. Het bijhouden van bijvoorbeeld je activiteit of slaap is iets minder eenvoudig. Voor het verbeteren van de andere gebieden word je door de app verplicht losse apps of accessoires aan te schaffen die communiceren met Withings. Hiermee wordt de app al snel erg duur wanneer je volledig gebruik wenst te maken van de mogelijkheden. Een optie om gegevens ook handmatig in te vullen zou hiermee een welkome toevoeging zijn.

Kortom

Withings is een leuke app waarmee je je gezondheid in de gaten kunt houden op de gebieden van gewicht, activiteit, slaap en hart. Helaas is het niet mogelijk de app volledig te gebruiken zonder verschillende bijbehorende apps en accessoires aan te schaffen.

0 Reactie(s) op: Gezond blijven met haken en ogen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.