© CIDimport

Gezonde recepten op je iPad

Geplaatst: 14 februari 2012 - 11:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Gezond en bewust koken, dat willen we allemaal wel. Op tv heb je genoeg programma's die het goede voorbeeld geven en op internet vind je genoeg recepten. Caat Kookt is een app die gezonde recepten op een prettige manier naar de iPad brengt. Handig als digitaal kookboek in de keuken.

Caat Kookt gaat uit van de 5 x G formule. Dit staat voor Gemak, Gebalanceerd, Gezamenlijk, Gecombineerd en Genieten. Allemaal categorieën voor recepten. Zo staat 'gemak' voor een snelle hap, terwijl de 'genieten'-gerechten wat meer calorieën bevatten.

De app laat je op prettige wijze door de recepten bladeren. Het is mogelijk om te filteren op een van de categorieën, een seizoen, thema of menugang. Wanneer je een recept geselecteerd hebt, dan krijg je een overzicht van de ingrediënten en er staat stap voor stap uitgelegd hoe je het gerecht kunt bereiden. Het is mogelijk om deze stappen op een groot scherm te bekijken en dat is handig als je de app in de keuken gaat gebruiken. De app bevat standaard al een flink aantal gerechten. In de receptenshop kan je extra recepten kopen.

Kortom

Caat Kookt is een mooi vorm gegeven app met gezonde recepten. Je kunt eenvoudig zoeken naar bepaalde gerechten en eenmaal een gerecht geselecteerd, dan is het mogelijk om een boodschappen lijstje naar jezelf te mailen. Een handige feature is een begrippenlijst die enkele vergeten technieken als 'au bain marie' en 'blindbakken' in een notendop uitlegt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten